Zemljiška kniga - ažurnost

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Na dražbi kupujem nepremičnino. Pred 5 dnevi sem preko spleta preveril stanje zemljiške knjige za to nepremičnino. V dokumentu z dne 31.3. so vpisani 2 pravici/zaznambi, obe datirani v letu 2013. Danes spet preverim stanje v zemljiški knjigi za isto nepremičnino - sedaj so vpisane 4 pravice/zaznambe - vse datirane 2013. Datum dražbe je jutri.
bonk.gif

Zanima me, kako je možno, da dveh pravic v zemjiški knjigi ni bilo vpisano, čeprav sta datirani v letu 2013 (datumsko celo pred prvotno napisanima pravicama)? Je možno, da stečajni upravitelj (nepremičnina je na dražbi zaradi stečaja) hoče kaj prikriti? Upam, da si ne razlagam narobe, če pričakujem, da se ob uspešni dražbi vse pravice/zaznambe brišejo in imaš tako bremen prosto nepremičnino? Ker očitno je v Sloveniji vse možno... Lepo prosim za odgovore. Hvala

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Je možno, da si pred dnevi kaj spregledal, ali imaš dokument od takrat?

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, saj ko kupiš na draži, kupiš ČISTO in potem vse izbrišejo...

Tako da iz vidika kupca ti dol visi, razen če je vpisana kakšna osebna služnost stanovanja

I

Izbrisan uporabnik #488

Nope, dobijo rok 3 mesece da se spokajo
Razen če so dali vlogo pravočasno, pol pa max dve leti

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
japajade.

Imajo možnost pritožbe na vsako odločbo. In pritožbo na odločbo, vse do visokega al katerga že sodišča-se mi ne da sklonit v predal po papirje.
evil.gif

Jaz sem se jebal z njimi več kot dve leti.

Če jim na svoji bajti odklopiš elektriko in vodo te lahko tožijo itn...
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Maš prav, mislil sem na dolžnika, ki še not prebiva.

210. člen
Dolžnik, ki kot lastnik stanuje v prodani družinski stanovanjski hiši ali prodanem stanovanju, ima pravico stanovati v tej hiši oziroma stanovanju kot najemnik še tri leta od dneva prodaje dalje.
Predlog, da obdrži pravico do najema stanovanja, mora dolžnik vložiti v 60 dneh od prejema sklepa o izvršbi, če je dražbeni narok pred potekom tega roka, pa najkasneje do dražbenega naroka, sicer to pravico izgubi.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Zdaj vajine zadeve ne gredo skupaj.
Zakon: Če do dražbenega roka ne uveljavlja pravice bivanja še tri leta, to pravico izgubi.
Patriot: Lahko se pritoži do ne vem katere instance.

Kaj zdaj drži?

I

Izbrisan uporabnik #488

To je samo za dolžnika, če not biva. To je pač "ugodnost" za dolžnika, da je lahko še "malo" v svoji hiški.

Če pa so kakšna najemna, zakupna razmerja pa ostanejo dalje.