Razmišljam o nakupu želve (ščitnika za hrbet) za smučanje po urejenih progah. Je sploh smiselno? Čelado seveda imam in me je že zelo kmalu po nakupu rešila nevšečnosti, zato nikoli ne smučam brez nje. Ampak za želvo pa ne vem, za borderje čisto zastopim, da jo imajo, tudi turne smučarje, kaj pa za nas navadne rekreativce? Namreč sam sem še kar solidno pogruntal karving in moram priznati, da je moja povprečna hitrost na smučeh v zadnjem času precej narasla, temu ustrezno pa tveganje za padec.
Vseeno berem, da je za navadnega smučarja bolj ovira zaradi neokretnosti kot pa kaka večja korist. Kakšno je vaše mnenje? Pa če že, kaj je treba paziti pri nakupu? Sicer vidim, da prodajajo že celo Robocop opremo, ampak to je menda za profesionalce, a ne?
Vseeno berem, da je za navadnega smučarja bolj ovira zaradi neokretnosti kot pa kaka večja korist. Kakšno je vaše mnenje? Pa če že, kaj je treba paziti pri nakupu? Sicer vidim, da prodajajo že celo Robocop opremo, ampak to je menda za profesionalce, a ne?