Zelo vzdržljivi čevlji

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
No ker se bliža jesen in zima, sem v iskanju dobrega zimskega škornja. Škorenj mora pa zadovoljiti sledeče kriterije:
-biti udoben za 16urno nošenje
-vodoodporen
-usnjen
-izdržati veliko hoje po mokri mivki in blatu prepojenim z amonijakom (ubijalec čevljev)
-zdržati več kot 3-4mesece

Ali sploh obstaja kaj takega na trgu, da bi zadovoljilo vse moje kriterije, ker do sedaj sem poskusil Salomon, Alpina, Planika, Merrel, Sorrel, in vse te razne znamke, ki se hvalijo z veliko vzdržljivostjo, pa nisem od nobenega še dobil več kot 3-4 mesece življenjske dobe, naj še povdarim da so čevlji očiščeni in namazani redno, niso zanemarjeni.

Prosim na dan z priporočili.

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ena beseda: HAIX

Sam imam dvoje njihove čevlje za povsem osebno rabo (Office Leder in Runner1 Low), za profi rabo pa AirPower X11 MID in Fire Flash Pro.

Runner1 Low so najboljši čevlji, kar sem jih kadarkoli imel.

"športne" znamke so zgolj to: športne in za hobi. Za resno obutev moraš poseči po profesionalnih znamkah. Haix, Lowa, pa gotovo jih še še polno, sam jst jih ne poznam.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Sievi (zastopnik Velting d.o.o.), Jalas/Ejendals (Fridro d.o.o.), Uvex (Era koplas ali Lokatrade)... v glavnem glej "delavske čevlje" (workwear), ne pa nekih komercialnih zadev...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.074
1.030
113
Citat:
Uporabnik Lamagras pravi:
Škorenj mora pa zadovoljiti sledeče kriterije:
-biti udoben za 16urno nošenje
-vodoodporen
-usnjen
-izdržati veliko hoje po mokri mivki in blatu prepojenim z amonijakom (ubijalec čevljev)
-zdržati več kot 3-4mesece.

LP

praviš da jih uničiš......kaj se uniči zgornji del(usnje) ali podplat ?
Zakaj/kako se uniči ..... mehansko(strgnine,...) , kemično(guma razpade,..) ???

Kaj za vraga delaš v mivki polni amonijaka ????

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Pozdrav, za temi profesionalnimi zadevami sem pogledal,in jih je nekaj prišlo v ožji izbor,tko da bomo poskusili.

Uničijo se pa ali zgoraj usnje poči, ali odstopi podplat,se je že zgodilo tudi da je počil podplat prečno.

Drugače delam kot inštruktor v jahalni šoli, in so jahalne površine namočena kremenčeva mivka, izpusti in pašniki kjer so konji bodo pa v tem letnem času počasi zelo blatni,in ker konji veliko časa preživijo v njih se izmet in iztrebki pomešajo z blatom, in to je čista smrt za čevlje.

LP
hvala za odgovore

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Ja zaenkrat se zdej po priporočilih vseh tukaj še najbolj oziram za Haix čevlji, drgač pa kar se tiče teh čevljev v trgovinah z jahalno opremo, so idealni za ljudi ki pridejo za uro ali dve jahat in jih imajo za preobuti da se jahalni čevlji ne umažejo in ne uničujejo, sem drugače poskusil, mesec mi zdržijo največ. ponavadi se gumasti del loči od zgornjega. Kot sem že napisal, potrebujem čevelj da je nogi udobno 16ur v njem, pa da ma vsaj neki življenjske dobe.

Hvala

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Blundstone.Uporabljani v precej podobnih in verjetno še bolj ekstremnih razmerah. Prvi par je poginil po skoraj dveh letih, pa še to zgolj zaradi tega, ker se je na pregibu "preglodalo" usnje. Res pa se mi ne sanja, kje bi se to dalo dobit v Sloveniji.

http://www.blundstone.com.au/

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Če misliš biti 16 ur v njem in se veliko gibati potem ne kupuj kakšnih zaščitnih z železno kapico (iz opisa ni razvidno, da bi to potreboval). Mi imamo HAIX R3, ki sicer odgovarja visokim varnostnim standardom S3 a po celem dnevu nošenja in hoje v njem si zelo srečen, da ga lahko sezuješ.

Omenil si tudi amonijak... ne vem, kako gre to skupaj z usnjem.