Zelo počasno polnjenje baterije

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
najprej se je to pojavilo pri dekletu na Toshibi, ta vikend pa še pri meni - baterija pri njej se polni in polni a ne napolne, pri meni pa se polni, ampak ekstremno počasi.

kaže sicer da polni, ampak - zelo počasi. od včeraj zvečer se je napolnila baterija za 8%.

pri njej pa se baterija napolni, potem pa zjutraj, ko prižge računalnik kaže, da je baterija prazna in spet polni ...
tongue-1.gif

any suggestions ali bo res treba na servis?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Zgleda je mišljeno "polni", ni mi jasno od kod tale "e", ker sploh ne paše?

Anyhow...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ni ista vtičnica, samo mi je pojamrala spotoma, ko sem rekel, zakaj se baterija tako počasi polni, da včasih zvečer ugasne računalnik, pa potem zjutraj prižge in spet polni, kot da je baterija prazna.

pri meni pa počasno polnjenje pomeni, da naj bi polnilo, ampak zelo zelo počasi - od prejšnjega posta se je baterija napolnila za 1%, ko se je ponavadi skoraj cela napolnila.

sem probal, ko je laptop ugasnjen, na XP (dualboot), povsod enak problem.

e in i sem pa popravil.
redface-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Zanimivo.

Napajalnika sta ista? Torej če se gre za en in isti napajlnik? Ker da bi se to hkrati zgodilo pri dvema različina me je tako hudo malo možnosti
smile-1.gif

Mogoče je pač napajalnik fuč...probaj z drugim.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ponavadi porabi precej baterije funkcija wake on lan, tudi če ni računalnik prižgan in vklopljen na mrežo.
Če imaš v biosu slučajno vklopljeno jo izklopi.
Lahko pa zaupaš model prenosnika?
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Samo ti pa imas probleme s tem "novim" prenosnikom. Zdaj nekako razumem zakaj imajo tako ceno. Pa brez zamere.

Baterija je pravilno ustavljena? Si poskusil odstraniti baterijo iz prenosnika ter jo ponovno vstaviti? Kontakti so cisti? Ce se zadeva ne popravi, ga odnesi na servis pa naj se oni z njem ukvarjajo. Prokleta jajca.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej glede na to, koliko ga nucam (pač je ves moj biznis odvisen od dveh stvari - Canona in Asusa
redface-1.gif
) je res perfekten, brez večjih problemov, sej dela perfektno vseeno, samo ...

se je pa stvar malo zasukala - če prenosnik prižgem z vstavljeno baterijo in priklopljenjim napajalnikom, napajalnika sploh ne zazna, če dam baterijo ven, pa ga zazna.

saj bi ga nesel na servis, samo kaj, ko potem lahko razglasim skoraj da ne eno bolniško ...
tongue-1.gif

pa glede cene - dekle ima Toshibo, sicer vstopni model, ne vem zdaj z glave oznake, vem samo, da je bila nova 700€, pa ji tudi nagaja, kot sem omenil. njej polni normalno, se ji pa kljub ugasnjenem prenosniku in priklopljenem napajalniku sprazni baterija. plus, da meni baterija zdrži precej čez dve uri, njej pa komaj uro in pol ...

saj delam na tem, da bi si umislil en desktop working station, ampak trenutno ne znese (posodabljanje fotografske opreme je hudičevo drag špas
uf-1.gif
)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Tudi 700€ ni neka cena za prenosnik
wink-1.gif

Zanimivo je, da imaš za fotiča Canon, ko je kao TOP med fotiči, laptopa pa imaš bolj nizko kvalitetno znamko
wink-1.gif

PS, če želiš lahko vprašam asus serviserje, kako in kaj, če jim je znan problem, a v tem primeru se javi zasebno, ker se rabi določene podatke.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tudi 700€ ni neka cena za prenosnik
wink-1.gif

Zanimivo je, da imaš za fotiča Canon, ko je kao TOP med fotiči, laptopa pa imaš bolj nizko kvalitetno znamko
Saj je napisal, da je vstopni model. Samo okvirno ceno je navedel za lazjo orientacijo. Ne vem, kaj drkas...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Repliciral sem na ceno laptopa njegove punce, za svojega je dal, kolikor vem, nekaj manj.

Citat:

pa glede cene - dekle ima Toshibo, sicer vstopni model, ne vem zdaj z glave oznake, vem samo, da je bila nova 700€, pa ji tudi nagaja, kot sem omenil.

Iz tega stavka se bi lahko sklepalo, da misli da je cena 700€ "dosti" in da tudi Toshiba nek biser med firmami, pa ni
wink-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Daj darjan ne govori neumnosti naprej in naprej. Skoraj vse je odvisno od modela prenosnika. Toshiba in prenosnike za vsak žep, logično da so cenejši za amatersko uporabo.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

wink-1.gif

Na osnovi česa pa ti lahko trdiš, da prenosniki podjetja Asus spadajo med citiram "bolj nizko kvalitetno znamko" !?!

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Na osnovi izkušenj.

Pa ti?

Verjetno si eden izmed tistih, ki trdijo, da so prenosniki firm kot so Sony, Apple, HP, Toshiba, IBM (Lenovo) že sami po sebi "boljši"?
smirk-1.gif

Imam namreč drugačne izkušnje in Asus se je doslej izkazal za izjemno zanesljivega partnerja...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Ne.

Saj sem napisal da toshiba ni več sinonim za kvaliteto, enako HP.

Le ene par še drži kvaliteto, katero nosijo skoraj vsi modeli pod isto znamko.

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

V redu, da ne bova smetila teme...
tongue-1.gif

V osnovi se ne strinjam glede Asusa (vsaj za modele zadnjih let) in to je to.
Imam enega v posesti, pa gladko poseka laptope "zvenečih" imen.
wink-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne.

Aja, katere znamke pa? Med njimi je samo Apple (katerega najcenejši laptop je drag) ter pogojno Lenovo. Sony lahko mirne duše pozabiš.