Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Napisal si, da si oboje, torej delodajalec (lastnik) in delojemalec, torej ne rabiš zdr. pregleda, saj iz tega naslova ni logike, da tožiš samega sebe zaradi nepravilnega delovnega mesta glede na zdr. sposobnosti, oz. poslabšanja zdr. razmer zaradi dela.
Drugo je če opravljaš dela za katera je potrebno zdravniško spričevalo - recimo delo na višini.
Sem vprašal še računovodjo, ki pravi, da rabijo zdravniškega vsi zaposleni v vsaki firmi. Ni delo na višini itd., zato gre za osnovni pregled, ampak rabiš pa ga, tako pravi tudi inšpektor.
Glede na vse navedeno velja, da je praviloma obveznost zagotavljanja zdravstvenih pregledov odvisna od ocenjevanja tveganj. Če namreč za konkretna dela iz Izjave o varnosti z oceno tveganja (IoVzOT) na osnovi realnih in strokovnih ocen izhajajo tveganja za varnost in zdravje delavcev oziroma posebne zdravstvene zahteve, je delodajalec dolžan vsakemu delavcu, ki opravlja takšno delo, zagotoviti zdravstveni pregled, in sicer v obsegu, ki ustreza tveganjem, in sicer tako trenutnim kot tudi tistim, ki lahko povzročijo razvoj poklicnih bolezni. Če takšnih tveganj ni, potem zdravstveni pregled delavcev ni zahtevan, saj splošna zdravstvena sposobnost ni več pogoj za sklenitev delovnega razmerja po Zakonu o delovnih razmerjih.
Jaz ga nisem rabil...pa sem skoraj 2 leti mel s.p.
Je pa zdravnica na naslednjem ko sem rabil za službo na to opozorila neko praktikantko...oz je delala diplomo pri njej......tko da je blo mal haloja...tko da so lahko to spremenili pol (upam da nisem stem komu zagorčil lajf
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.