Zdrava kava?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ce imas holesterol odsvetujejo nefiltrirano kavo, zdej me pa zanima katero instant kavo bi priporocali da bi bila malo bolj zdrava, torej brez kofeina in se kaksnih morebitnih dodatkov ki niso vredu. Nasli smo eno kavo v hoferju 200g pakiranje za 4.50eur sam nevem ta je vrjetno kofeinska.

Kaj pa kaksen nadomestek, bela kava ali kaj smo vcasih pili kot mulci k je bila grenka?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
hmm potem je tale iz hoferja vredu k je 80% cikorijo ostalo kava. CIkorija naj bi pomagala pri zmanjsevanju holesterola.

Torej ali je cikorijo mozno dobiti samo za kavo ali se to ne pije ker je prevec zanic, grenka?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne bi rajši naredil kaj drugega, kar bi vplivalo na nižanje holesterola, kot teh nekaj deci kave na dan?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no, jst k ne smem preveč prave kave, pijem od Francka BIANCO - instant verzijo.

Drgač pa nadomestki so ponavadi iz cikorije, ječmena, ječmenovega sladu in rži.

kot mulci smo pa včasih pil divka&proja sam tisto moreš skuhat kot navadno kavo.

Kjer koli kupuješ kavo, če na deklaraciji piše, da je notri kava, potem to ni to. Ti kavni nadomestki, ki jih ti želiš brez kofeina so samo iz raznih žit (cikorija, žitna kava, ječmen, rž,....) mislim, da ima BenCquik.
Jaz sem si našla enostavno tako, da sem mal prebrala deklaracije od parih kavah, potem pa kupila

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če ne smeš piti prave kave, zakaj bi jo potem sploh pil kakršen koli ponaredek?

To je isto, kot da bi kadil cigarete brez nikotina, ali pa pivo brez alkohola.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ker mi je všeč okus kave? pa tudi brezalkoholno pivo včasih paše
tongue-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Brezkofeinski kafeti niso najboljši za zdravje, ker kofein odstranijo s krepko pomočjo kemije. Če poštene kave ne smeš piti, je najbolje, če jo samo ovohavaš.
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
tudi na brezkofeinsko kavo so me že opozoril, zato pa pijem iz žit, kot sem že napisala zgoraj

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Če mu poveš, da jo ne sme (saj da mu bo zvišala krvni tlak), potem mu škodi, ker je med pitjem pod stresom, zaradi strahu, da mu bo zvišala pritisk.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kava zviša pritisk samo ob času konzumiranja, da bi ti kava (vsaj po raziskavah) dolgoročno zvišala pritisk ni straha.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ker mi je všeč okus kave? pa tudi brezalkoholno pivo včasih paše
tongue-1.gif
Brezalkoholno pivo je isto kot če bi lizal sladoled skozi steklo ali pa šel k prostitutki po objem
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To pa je potem nek slabič?

Ne vem, če je slabič. Je pa lahko nevarno, če ima močno povišan krvni tlak.
Če imaš povišan pritisk, ti v vsakem primeru zdravnik pove, koliko kave (če sploh) smeš popiti. Kot je titov napisal pa zaenkrat ni dovolj trdnih dokazov, da bi kava povzročala dolgotrajno povišanje krvnega tlaka. Veliko je odvisno od konfiguracije posameznika in okoliščin
grin1.gif