Zdaj jh učijo že v vrtcu

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
V vrtcu veliko pozornosti namenijo ekološki vzgoji

Upam, da pod to ne spada kurjenje kablov in avtomobilov.

Citat:
Z otroki kdaj očistijo okoli kontejnerjev.

Super. Do sedaj so bili vajeni "čistit" po kontejnerjih samih.

Citat:
Otroke navajajo tudi na ločevanje odpadkov.

Treba je znati ločevati barvne kovine od železja, saj so dražje.

Citat:
"V prihodnosti bi radi delali z odraslimi ljudi, s starši, tako da bi ta program iz leta v leto izpopolnjevali

Upam, da pod to ne spada nočno zbiranje barvnih kovin.

Citat:
Cilj je razvijati in ohranjati kulturo, ki jo romska skupnosti ima...

Kaj pa spada pod njihovo kulturo? Izsiljevanje, kraje, nadlegovanje? Že kot mladoleten narediti kopico otrok, da lahko potem živiš na račun davkoplačevalcev?

Še vir citatov: Ciganski list.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
In kaj bi ti počel z romskimi otroci? Konec koncev so otroci. Bolj jih boš vstran potiskal in zaničeval, bolj bodo problematični in več jih bo.
Sicer pa mislim, da so dolenjski romi veliko bolj problematični od prekmurskih in medžimurskih, kjer sem se s kakim celo že pogovarjal, pa mi ni nič zmanjkalo in nič manj me ni bilo. Človek kot človek, s kakim malo drugačnim pogledom na svet od mene.
Najbrž je do razlike med dolenjskimi in ostalimi slovenskimi romi prišlo zaradi ljudi med katerimi ta manjšina že kar nekaj časa živi
smirk-1.gif
. Gotovo ima večinsko prebivalstvo kot povsod velik vpliv na manjšino skozi daljši čas.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
in ? v čem je problem ?
nimaš rad zapečenih ?
bolje da jih vzgajajo in usmerjajo, kot pa prepustijo ulici.
če bo uspeh vsaj 10% bo to pomenilo vsaj 10 % manj težav v prihodnje

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Gotovo ima večinsko prebivalstvo kot povsod velik vpliv na manjšino skozi daljši čas.

Kako dolgo časovno razdobje imaš v mislih?

Najstarejši pisni vir, ki priča o prisotnosti ciganov na slovenskih tleh, je namreč iz leta 1387 v zagrebški škofijski sodni kroniki, ki omenja cigana iz Ljubljane.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Gotovo ima večinsko prebivalstvo kot povsod velik vpliv na manjšino skozi daljši čas.

Kako dolgo časovno razdobje imaš v mislih?

Najstarejši pisni vir, ki priča o prisotnosti ciganov na slovenskih tleh, je namreč iz leta 1387 v zagrebški škofijski sodni kroniki, ki omenja cigana iz Ljubljane.

Cigan je vedno cigan in nimamo vpliva na njih in nikoli ga nismo imeli.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Najstarejši pisni vir, ki priča o prisotnosti ciganov na slovenskih tleh, je namreč iz leta 1387 v zagrebški škofijski sodni kroniki, ki omenja cigana iz Ljubljane.
Hmm, potem pa so jih gotovo dolenjci naučili vsega kar znajo (vzemi kot šalo prosim, gotovo imaš tehten razlog, zakaj jih sovražiš).
Jaz s cigani iz medžimurja (Hrvaška) nimam slabih izkušenj. Nekajkrat smo jih najeli za delo za par ur, delali v redu, plačali smo jim enako kot ostalim in to je to. Res pa je, da so jih na meji policaji zafrkavali, da so sploh lahko prišli k nam, čeprav so imeli ustrezne dokumente in registriran avto. Torej so jih zafrkavali zaradi barve kože. Niso se napili, čeprav bi se lahko in se kak naš delavec je. Je pa z njimi resen problem, da jih boš baje cel mesec težko videl delati. Delajo, kolikor rabijo. Ne morem jim oporekati te filozofije.
Dokler ni bilo meje, so hodili vse do nas kaj prosit, ampak tam se pač odločiš, če mu kaj daš. Običajno nič. Ne bi vedel, da bi nam kdaj kak tak kaj ukradel.
Hrvat, ki živi nekaj km od njihovega naselja, se rad poheca, da so beli cigani bolj problematični in da mu ti več pokradejo.