zbiranje starega papirja

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
A to še delajo po šolah ali se danes nič več ne splača? Vem, da smo si v srednji šoli na ta račun prislužili en dan izleta, ki nam ga je častila šola (za največ zbranega papirja).
Se ga je kar precej nabralo, peči nimamo, ne da pa se mi ga sproti nositi v zbiralnik.

Zanima me Vipavska dolina.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Za Vipavsko bo kdo drug vedel. Pri nas ga zbirajo enkrat ali dvakrat letno. En dan naročijo kontejner in tisti dan ga zbirajo. Ne morejo ga učenci kar vsak dan nositi, saj šola nima ravno skladišč zato. Podobno ga zbirajo tudi skavti v našem kraju in mogoče še kdo. Veliko denarja od tega ni, gre bolj za princip in odnos do okolja.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Enkrat lansko leto sem nafilal poln prtljažnik papirja (karavan) in ga odpeljal na deponijo.

Tehtnica je bila zasedena, pa smo ocenili kar "čaz palec". Potem bi moral še čakat, da mi izdajo račun in sem zaslužek kar prepustil ekipi - bilo bi ravno za en six pack in sem rekel, naj ga spijejo na moj račun. Potem pa računaj, če se splača.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jaz sta papir nekajkrat letno zmečem v kontejnerje v ekoloških otokih.
Mulcev, ki bi po bajtah hodili in fehtali star papir, ni oz. je preredko, da bi nanje čakal, da bi peljal na deponijo, pa bencin več stane, kot bi dobil za papir.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Najboljš v kontejner, se spomnim ene zgodbe ko je mucl nesel prodat papir na snago( ?) in ga stara za tisti mesec ni mogla uveljavljat kot družinskega člana ker je imel kao lastne prihodke. Za papir je pa dobil par €
bonk.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Moja dela v vrtcu in se je z dinosom zmenila za kontejner(ta velik), ga majo čez celo šolsko leto na razpolago da v njega starši in otroci mečejo papir.So pa pridni, ga spraznejo ene 4-5 krat.
cheer.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Akcija uspešno izvedena - za 3 polne prtljažnike časopisov in kartonov odpeljanih v za to namenjene kontejnerje
cheer.gif

Klet zgleda prazna... sem naredila prostor za novo šaro
smile-1.gif