Zbiranje denarja , na kaj je potrebno paziti?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne vem točno kje začeti,ampak dejmo probat takole.

Več ljudi me je prosilo če bi lahko organiziral zbiranje denarja za neko zadevo ki je definitivno koristna v sloveniji in sicer šolanje Motorista reševalca. Te fante podpiram 100 na uro,poznam nobenega,ampak vem pa da so koristni bolj kot vsaka patria ki jo imamo.

Kako se lotit tega? Odpreti en račun na banki na svoje ime ali je možno pridobiti kakšen TRR ravno za take namene? Znajo biti kakšni problemi v davčno ali bilokatero drugo inštitucijo, namreč na ta TRR bi bilo kar dosti prilivovo manjših zneskov.

Potem je pa še vprašanje prenosa denarja,kako še to izpeljati?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Hja, motorist reševalec je pri delu odvisen od vremena in žal ne more biti aktiven preko celega leta.

Žal pa je tako, da so fantje še bolj izpostavljeni prometu in jih velikokrat pestijo poškodbe, tako da je to velik problem... Mislim, d se eden izmed njih ne bo mogel več vsesti na motor, ker ima kar močno poškodovano roko...

@avtor teme: se pardoniram za offtopic, žal pa o tvojem vprašanju nimam pojma...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Na svoje ime TRR sigurno ni pametno odpreti, ker te bo davkarija sigurno vprašala od kot ti prilivi.
Če ga hočeš pa odpreti na njihovo ime pa rabijo kakšno društvo ali pa kakšno drugo obliko pravne osebe. Sej verjetno oni že delujejo preko nekoga (Verjetno imajo svojo firmo, ki deluje v okviru zdravstva. To samo ugibam nisem preveril). Pa pri zbiranju denarja za kakršenkoli dobrodelni namen je potrebno to speljati preko organizacije, ki je registrirana za takšne namene. Ne more kar vsak (firma ali posameznik) zbirati denar pa čeprav imaš še tako dober namen.
Sporoči kako se bo končalo. Tudi jaz imam o njih zelo dobro mnenje. Sem videl kako je na obvoznici z motrojem priletel v parih minutah, medtem ko z rešilcem ni mogel mimo beda.kov, ki se ne znajo odmakniti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
A potem si ti tisti na FB.... sem se spraševal če vas je še kdo tako zagnan s tvojim imenom in priimkom...

poznam reševalca ki jo skupil na Tržaški pred leti. nikdar več najbrž ne bo vozil motorja, zadnjič videl reševalca zjutraj ob 9 ko je letel po zaloški na obvoznici, kjer je kasneje umrla voznica katero je nagazil romun.

Rešilc je bil kakšne 2-3 minute za njim. POlicaji so pa samo "obrnili" na nadvozu zaloške in so prišli kmalu za motoristom.

glede teme: nimam pojma: na reševalni nimajo ideje. POvprašaj na kakšni banki, pa za rezervo še na davčni, da ne boš na koncu kaj iz svojga žepa plačeval (pa glej da ne bo preveč v tvoj žep padlo
wink-1.gif
)

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ne imaš napačnega. Sploh nimam ničesar na FB, ustvari mi je prav mim. Ampak pustmo to.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
@lost1: Jaz bi razmisljal v smeri "Drustvo za podporo izobrazevanju motoristov - resevalcev". Potrebno glede davkarije za drustvo bos izvedel na najblizji izpostavi DURS. Ne boj se jih, tam so, ker jih ti placujes in delajo zate. Zato tudi pomagajo vsakemu, ki vprasa smiselne stvari in ne pride samo nekaj bluzit da bi se izognil kaksnim obveznostim, pa se malo jim razbijes vsakodnevno monotonijo
smile-1.gif

Kot drustvo ne bos nic zasluzil (razumljivo), torej ves denar gre za stroske (najdi kaksno ugodno racunovodstvo) in za dejavnost (torej za izobrazevalne tecaje).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Iskreno povedano, nimam časa urejati stvari z drustvom, racunovodstva,etc...na koncu pa se placevati nepotrebne stroške.

Sem mislil da je možno prejeti vsa nakazila na TRR in potem jih prenakazati na omenjeno inštitucijo, mogoče celo na kakšni motoristični zabavi / eventu .
Ali pa da bi bila opcija odprtga takega TRR-ja pri banki, sej več kot 1 mesec ga nebi potrebovali.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Glej, upam da neboš rekel da težim. Zakon o dohodnini sigurno ne dovoljuje neko zberanje sredstev na TRR, ki je na privat ime.

Zakaj pa ne narediš akcijo in naj prispevki hodijo direktno na inštitucijo, ki jo omenjaš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
ne boš verjel, pozabil sem napisati KSZ.
Seveda sem mislil losta v prejsnji objavi.
Sicer pa lepo in pametno odgovarjaš ter svetuješ

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Največ o tem bi ti znal povedati pomoje eden izmed prvih reševalcev na motorju v SLO, imaš ju pa na FBju, eden iz maribora drugi iz ljubljane, mislim da sta oba gor.

Ti bosta lahko povedala za kaj sploh potrebujejo denar in koliko sploh kakšna stvar stane.

Čeprav ti pa že takoj povem da se mi takšna stvar zdi bedna da folk nekaj plačuje saj ni nič toliko drago, treba je pritisnit na politike naj nehajo denar krasti iz zdr. blagajne Ž( pa ne politike tukaj mislim zdravnike in vso ostalo golazen ki sploh ne spada v zdravstvo) pa bo lahko 5 motoristov BP.

Drugače pa veliko sreče
nahrung002.gif

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
mah kot si rekel zadeva sploh ni draga kot je koristna.po vseh večjih slovenskih mestih bi moral biti vsaj eden(lj,mb,ce,kr in ostala mesta kejr imajo močno strnjena naselja).plača reševlaca vemo da ni ravno brilijantna daleč od tega kot bi si zaslužil, en povprečen moped z kufri in lučmi pa tudi ne če pogledamo koliko jih imajo v SVju in koliko jih dejansko rabijo

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj ni drago, fora je da nedajo denarja za njega. Stane pa nič več kot en normalen reševalec, edini strošek je motor pa še kakšna malenkost.

Zdi se mi brezvezno tole zbiranje denarja ker je denarja veliko, samo ga drugi ljudje porabijo. Tako da bi bilo to stvar rešiti na nekakšen drugačen način (pri ministru za zdravje???). Ta minister ki je zdaj je mislim da pravi za tako stvar, ker je dober in posluša ljudi.

LP

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
A ma veze ali nima veze takšno zbiranje denarja. Se kar z @lost1, da jim je treba pomagati. Sicer bi to morala biti naloga nekoga drugega ampak raje pomagam njim v upanju, da jih nikoli nebom potreboval, kot pa marsikomu drugemu.
Takšni reševalci so nujni tako kot gasilci.
Če se odločite za zbiranje sredstev (upam, da najdete kakšen legalen način) sporoči kam naj nakažem denar in obljubim da pošljem prošnjo tudi vsem znancem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vcasih so banke ponujale varcevalne racune za dolocen namen (npr. za koncni izlet v soli), kjer je racun sicer odprl posameznik, gor se je pa stekel denar od celega razreda, racun pa je obstajal samo tistih par mesecev, dokler ne bilo treba izleta placati. Tudi to je moralo biti nekako urejeno, sicer bi izpadlo cudno, da razrednik (ki je odprl racun v imenu razreda) kar dobi en kup denarja in nikomur ne prijavi nic.

Zdajle sem pogledal na stran treh nasih bank, na eni (moji
bonk.gif
) se sploh ne znajdem, na drugih dveh pa takega tipa racuna ni tam, kjer bi ga pricakoval (med varcevalnimi). Morda tega ne pocnejo vec ? Vsekakor vprasaj na najblizji banki in DURS. Na DURSu najprej zahtevaj tistega, ki se ukvarja z dohodninami, ti bo ze povedal, ce on ni pravi in te preusmeril drugam.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz..

Tole da jih mislijo ukiniti je res bedarija da ni večje, ker kot kaže to, da so hitri in rešijo magari 1 življenje na leto več, ni vredno teh stroškov ki jih imajo z reševalci na motorjih, a po drugi strani se denar tako stran meče da te nekam prime.
Sem bil pa pred časom prisoten in v pomoč na prometni nesreči ki se je zgodila ob prometni konici, okoli 16ure na Črnuški obvoznici pri križišču z brnčičevo. Reševalec na motroju je prišel v roku 5 minut, nakar se je po radiu slišalo da ni prostih rešilcev
stupid-1.gif
kateri je prišel po šele cca. 20minutah, policaji so bili pa v cca. 10minutah tam. No na srečo ni bilo hujšega in tudi če bi bilo bi imel ponesrečeni srečo saj je nekje vmes med reševalcem na motorju in policisti prišel mimo privat rešilec in so fanjte ustavili in vprašali reševalca na motorju če potrebuje pomoč ipd. Skratka so hitri,mobilni in država bi morala poskrbeti da bi jih bilo še več.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
no ker smo že na off še tole.v ljubljani bi za popolno pokristost potrebovali še nekje 4-5 vozil in cca 50 reševalcev.oziroma za mednarodne standarde manjka v sloveniji cca 200 reševalcev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Saj ni drago, fora je da nedajo denarja za njega. Stane pa nič več kot en normalen reševalec, edini strošek je motor pa še kakšna malenkost.

Zdi se mi brezvezno tole zbiranje denarja ker je denarja veliko, samo ga drugi ljudje porabijo. Tako da bi bilo to stvar rešiti na nekakšen drugačen način (pri ministru za zdravje???). Ta minister ki je zdaj je mislim da pravi za tako stvar, ker je dober in posluša ljudi.

LP
Kaj ti nuca dober minister, če pa mu šef oziroma ekipa ne da denarja. Naredi lahko edino to da Novartisu (in vsem ostalim) prepreči taka dejanja kot naj bi jih počeli (vem da imajo vsi potniki prednost pred pacienti!).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
no ker smo že na off še tole.v ljubljani bi za popolno pokristost potrebovali še nekje 4-5 vozil in cca 50 reševalcev.oziroma za mednarodne standarde manjka v sloveniji cca 200 reševalcev.

Manjka jim tudi veliko zdravnikov. Velikokrat gredo fantje sami na urgenco, brez zdravnika. In grem jajca stavt, da marsikdo bolj obvlada urgenco kot pa kdo izmed zdravnikov...