Zavrnjen dostop do mobilnega portala Planet

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Na telefonu mi noče odpreti mobilnega portala Planet. Javlja mi isto stran, kot če bi se hotela povezati preko wifi omrežja (prepoved dostopa, napačen ip naslov, HTTP 403.6 - Forbidden: IP address rejected), čeprav se povežem preko mobilnega interneta. Po klicu na mobitelovo pomoč, so se na novo nastavile nastavitve za wap in pobrisali kukiji, zgodovina in ostala navlaka, pa še vedno ne odpre strani. Torej mi niso bili v nobeno pomoč. Je tu kakšen štručko, ki bi vedel, v čem je problem?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Napačne nastavitve?1 MMS delajo? Težava je lahko samo na tvojem telefonu. Če nič ne pomaga, naredi hard reset oz. naloži ponovno zadnji softver. Jaz na bratovem galaxy S nisem mel problemov s tem, ne na uradnem 2.1 softveru , ne na neuradnem 2.2 beta3 ... Sem pa navodila vnesel po korakih, z mobitelove strani.

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Na planet verjetno hodiš preko WLANa.
Planet je dosegljiv samo iz IP naslovov mobiltelovega omrežja

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
@DCD Ja, vem, da je dostopen samo preko mobilnega omrežja, zato pa sprašujem, kaj je narobe, ker mi ga na ta način noče odpreti, pa nisem preko wifija povezana, ker je izključen (kot sem že v prvem postu tudi napisala!).

@badguy777 Nastavitve so pravilno nastavljene, mi jih je narekovala tista dečva na mobitelovi pomoči, pa še na mobitelov strani z nastavitvami sem preverila. MMS mi normalno dela, tako pošiljanje kot prejemanje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
a si že preveru v drugem telefonu če ti isto počne? ker če ti, potem imaš na tvojem msisdn profilu blokiran dostop do wap portala in bo 080 70 70 pravi naslov za prijavo napake....

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Pojdi v brskalniku na kakšno stran, ki ti izpiše IP. Potem pa poglej - ali je to tvoj Wifi ali Mobitel ... po mojem greš gor preko Wifija.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Če pa je napisala, da ji javi isto napako, kot da bi želela na planet prek wifi.... Mogoče bo kaj na tem, kar je napisal Smrkc. Še najbol logično, da je stran pač blokirana, če so nastavitve prave, mmsi delajo in druge strani normalno odpre prek edge/3g.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
No, jaz bi vseeno preveril ...
pozdrav.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
@Smrkc Na drugem telefonu mi normalno odpre Planet.

@krava Kako vem, če je ip od wifi ali od Mobitela?
Samo mi še kar ni jasno, če je wifi izključen, kako naj bi se potem preko tega prijavljala?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja, svoj IP verjetno poznaš - ali pa vsaj lahko ugotoviš, če je Mobitelov.

Meni nekako deluje, kot bi se ti Wifi ne hotel izključiti. Poskusi nekje, kjer zagotovo ni nobenega Wifija.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Seveda je drugačen, vsaj zadnje 3 cifre oz. cifre za zadnjo piko... To nisi nič naredla. Očitno maš blokiran dostop do planeta, če ostale strani delujejo prek edge/3g. Pokliči še enkrat na mobitel in natančno objasni problem.Pomojem nisi prva s tako težavo.
wink-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Daj napiši tisti IP, ki si ga dobila na telefonu.

Seveda pa vedno obstaja še klic na tehnično pomoč ... mogoče boš naletela na koga drugega

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Cifra je popolnoma drugačna na računalniku 109.182....., na telefonu pa 94.246.12... Aja, pa če se s telefonom povežem, mi napiše, kao da sem na Norveškem :D

Ma ne vem, bom še klicala na pomoč.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Takole nekako smo problem na pol rešili. Zadeva se zatakne pri Operi mini. Če brskam po Planetu samo z integriranim brskalnikom, se normalno poveže in dela BP. Vse dokler ne inštaliram Opere, potem mi Planet ne dela ne v osnovnem brskalniku ne v Operi.
Tako da sem zdaj v dilemi ali integrirani brskalnik s Planetom ali Opera brez Planeta in z manjšo količino prenosa podatkov.

Ali ima mogoče še kdo kakšno rešitev, kako z Opero mini na Planet? Aja, kaj pa drugim, a vam dela Planet v Operi mini?

P.s. Je še kakšen drug uporaben brskalnik za androida, da skompresira podatke?

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Aha - Opera ... to pa je sedaj jasno. Takšen primer sem imel tudi sam prej na WM.
Oni imajo nek proxy strežnik nekje v Skandinaviji in kar ti zahtevaš, gre tam preko in skompresira ... seveda pa zahtevek do spletnih strani dobi njihov IP ... zato te Mobitel ne spusti zraven, ker zanj nisi njihova.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ja, točno tako.

Samo ne vem, zakaj se še vedno zatakne, če recimo planet uporabljam na integriranem browserju, vse ostalo pa bi na Operi. Pa vseeno ne gre. Kakorkoli je Opera inštalirana, me ne spusti na Planet ne na enem, ne na drugem browserju.