Zavorni boben

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Nekaj dni nazaj sem si ogledoval capturja in se mi je zdelo da ima zadaj zavorni boben. Ne spremljam preveč avtomobilske tehnologije tako da lahko je kaj drugega ali pa nekaj zakamuflirano. ... Bil sem začuden, ker si mi je zdelo da smo takšne zavore že pokopali v prejšnjem stoletju v času fičkov in jugecov. Ima še kateri novejši avtomobil zavorne bobne? Danes sem naletel na tole - Zaradi odpovedi zavor zletela s ceste in obvisela nad globeljo - in me zanima, če je lahko povezano s tem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Da še veliko novih avtomobilov ima zadaj bobne

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Da še veliko novih avtomobilov ima zadaj bobne

Čedalje več
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
zakaj bi captur imel zadaj diske?

Da bi lahko mamice in stari atje lažje dirkali do pošte...pa v mercator in nazaj....alter pač

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Folk tudi ne zna zavirat.
Oz. misli, da ima njihov econobox za male pare keramične zavore, kot dirkalnik za sedemkrat več denarja.

Na gorskih cestah se pač ne vozi dinamično gas-žlajf. In zavira se čim več z motorjem.

To, da je pri večini današnjih econoboxov, že eno zaviranje na avtocesti iz 130 km/h do čiste nule dovolj, da so zavore pregrete že zelo blizu meje, je pa tudi dejstvo.
Kar v večini primerov ni problem, ker se zelo redkokdaj zgodi, da bi nekdo rabil večkrat zaporedoma tako zavirat in se zavore vmes itak ohladijo. Ampak če si pacient, se da tudi to neumnost narest. Na gorski cesti še toliko lažje, sploh s kravami od mestnih SUVov.

Nazadnje urejeno:

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Po spustu z gorske ceste se diski lepo ukrivijo, potem pa vsaj enkrat v življenju mestni "terenci" občutijo vožnjo bo brezpotju zaradi tresočih diskov
hysterical-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Po spustu z gorske ceste se diski lepo ukrivijo, potem pa vsaj enkrat v življenju mestni "terenci" občutijo vožnjo bo brezpotju zaradi tresočih diskov
hysterical-1.gif

a res
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
hysterical-1.gif

kaj dela alter...noro

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

To, da je pri večini današnjih econoboxov, že eno zaviranje na avtocesti iz 130 km/h do čiste nule dovolj, da so zavore pregrete že zelo blizu meje, je pa tudi dejstvo.

To pa niti slučajno niti približno ne drži. Avtov, ki bi imeli probleme z zavorami, se praktično ne spomnim. No ja, pred leti Kia Sephia, če se prav spomnim. Tam se je po 1 takem zaviranju kadilo iz zavor, drugi poskus potem ni bil uspešen ...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Mam občutek, da je ta stric lepo imel kuplongo stisnjeno, hitrost je pa uravnaval z bremzo in se je to vse vkup pregrelo. Veliko starejših tako vozi na kakih bolj strmih delih.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Mogoče pa je bencin šparal po MTL ovem nasvetu z jadranjem.
Samo je pozabi da gorska cesta ni maestral ampak kar burja.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

To pa niti slučajno niti približno ne drži. Avtov, ki bi imeli probleme z zavorami, se praktično ne spomnim. No ja, pred leti Kia Sephia, če se prav spomnim. Tam se je po 1 takem zaviranju kadilo iz zavor, drugi poskus potem ni bil uspešen ...

po besedah automotive braking trenerja, ki je v zavorah 36 let in je testiral včasih za OE; avto mora zdržati stalno zaviranje z Velikega Kleka dol in na koncu še ustaviti vozilo. Predstavil je tudi videe, ki to dokazujejo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Mogoče pa je bencin šparal po MTL ovem nasvetu z jadranjem.
Samo je pozabi da gorska cesta ni maestral ampak kar burja.
hysterical-1.gif

Vidim, da me precej ljudi pozna že bolje kot sam sebe, škoda le, da potem moj nick izustite zraven nasveta, ki ga sam nikoli ne bi dal.
Važno pa, da se trola...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ravno zadnjič sem šel iz gostilne pod Roglo čez cesto in mimo so pripeljali trije solidni avti. Nimam posnetka in ne vem kateri. V zraku pa tisti vonj po zažganih zavorah. Mislim, da se danes še zmeraj najdejo ljudje, ki ne vedo, kako se avto vozi po hribu navzdol. Ni dobro imeti rahlo noge na zavori prav cel čas, ker je pač nekaj hribčka.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Mtl
Ocitno na alterju se ne vejo , da se lahko peljes s prizganim avtom in porabo 0,0l/km
Bos moral alterase seznaniti se s takim "jadranjem".
Mtl Jadranje namrec porabi okoli 1l/100km. Odvisno od hitrosti jadranja.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Kaj pa manjka dromlnu? Že glede samega vzdrževanja je to dost bolj ugodna izvedba kot disk, glede na kvaliteto zavornih čeljusti, ki jih danes vgrajujejo si lahko samo vesel, da imaš droml...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ravno zadnjič sem šel iz gostilne pod Roglo čez cesto in mimo so pripeljali trije solidni avti. Nimam posnetka in ne vem kateri. V zraku pa tisti vonj po zažganih zavorah. Mislim, da se danes še zmeraj najdejo ljudje, ki ne vedo, kako se avto vozi po hribu navzdol.

Ja je jeba če ne znaš avtomatika overridat v ročni način in bremzat z motorjem
17758-icon_confused.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Nimam pojma kaj manjka bobnu... ampak sem mislil da tega več ni na novih avtomobilih. Verjetno nimajo za okras športni 7avtomobili diske. No, saj na mojem fiatu Bravu sem imel 15let nazaj pobarvane bobne na rdečo, da je zgledal bolj dirkalni
grims-1.gif