zavorne ploscice, odtrgana zavorna plast

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
na avtu so bile menjane zadnje ploscice konec marca 2013. danes se je avto pripeljal domov brez zadnje leve zavore. na zunanji ploscici zadaj ni vec mesa. disk je posteno podrejan. zavorne klesce niso zastekane, noranja ploscica ima se vsaj 50% mesa, tako da je ocitno zavorno plast z zunanje ploscice odtrgalo.

gremo gledat datum zadnje menjave zavornih ploscic in .... bile so menjane pred manj kot 12meseci, firma ploscic je ATE...

v ponedeljek gre avto nazaj do serviserja, ki je ploscice menjal. ali je v tem primeru mozna kaksna reklamacija?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sigurno stvarna napaka. Ampak je pa vprašanje, kaj ti pripada. A ena ploščica al 2 kompleta, ker menjat boš moral itak vse 4.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Če maš uredu serviserja potem bo menjal za kak pir, ker je manj kot leto. Če te ne pozna, potem boš mogel verjetno nove nabavt.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
kaj pa če je preprosto batek ali šrauf zaštekal in ploščice znucalo....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

ja sem pomislil na to opcijo, samo potem bi pobralo najprej notranjo ploscico ... kjer batek pritiska direktno na ploscico

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Zastekano eno vodilo, ploscica zbrusena v klin in med mocnim zaviranjem sila stisne ploscico ob disk tako da se sila neenakomerno prenese na ploscico in odpuli zavorno plast.

Druga opcija je da se ploscice ves cas pregrevajo in dva razlicna materiala se razlicno raztezata kar dolgorocno pomeni da popusti spoj. Meni se je to zgodilo na Passatu ko je na enem kolesu drzala celjust pa se mi ni dalo razdirat, po 2h mesecih je enostavno med enim zaviranjem odpadla zavorna plast.

Tako da dvomim da je kriv material, prej neka napaka v celjusti.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

ja sem pomislil na to opcijo, samo potem bi pobralo najprej notranjo ploscico ... kjer batek pritiska direktno na ploscico

Verjemi, če bi bilo to to, bi prej ali slej zavohal.
Take izkušnje imam sam, ko mi batek ni spustil ploščice. Prvo je začelo piskati, potem cviliti, se ustavim in na moje presenečenje je bila feltna vroča ko
evil.gif
.

rezultat; uničene ploščice, disk, feltna je od znotraj zažgana, čez par dni je pa še ležaj odletel...ne dobesedno.

Med vožnjo pojemka ni bilo moč čutiti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
ne zavohaš.
in pobere vedno prej zunanjo kot notranjo če zaštekajo vodila. če tebi ploščica skos po malem bremza nebo nič pregrevalo in smrdelo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni je zaštekalo batek, ampak ne tisti totalni ekstrem ampak dost, da je skoz zunanjo zadnjo pobiralo. In je smrdelo vedno, ko sem vozil hitreje, posebej po tem, ko sem iz AC direkt na kak parking zapeljal. No potem sem opazil, da neki ne štima, ampak predvsem zarad vonja.