Zavarovanje za psa

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mi smo lani nabavili novega člana in smo se informativno zanimali za zavarovanje v primeru bolenzi težav itd.. in je zadeva prasičje draga se nikakor ne splača. Mislim da prideš skos ceneje če ga voziš v veterinarju in sam plačuješ račune. Če ni tako me naj kdo popravi, me tudi zanima zadeva! So pa te zadeve zelo drage. Lani mi je mačko zvilo, dobila visoko vročino in sem peljal zvečer tja, dobila infuzijo, antibiotike skratka ko sem dopoldan prišel po njo je bil račun nekje 100€.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj bi psa sploh zavaroval zdravstveno? A je kak angleški hrt lanski ultimativni prvak za 500k funtov?

Če ne, pol samo pokliči svojega agenta, da bi zraven hiše še svoje đukelo dal zavarovat. To je v primeru da koga vgrizne,
ga nagazi avto ali pa če naredi štalo v sosednjem kurniku. To pa je to.

Če ni rodovniški, pa mislim da (popravite me) ga niti ne zavarjujejo, ker je njegovo poreklo neznano in s tem neznane
tudi dedne bolezni.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Lani mi je mačko zvilo, dobila visoko vročino in sem peljal zvečer tja, dobila infuzijo, antibiotike skratka ko sem dopoldan prišel po njo je bil račun nekje 100€.

Moje tele angleško neokretno se je podilo za žogo. Skače okol žoge se mu meša, vročinski šok, modela zasfaltira, samo tak
gledal še me je bočno pa dihal ko stara lokomotiva. Ga zavlečem na klimo, polivam z mrzlo vodo, ni pomagalo veterinarju.
Vročisnki šok. 90e.

Tele zmešano dva tedna za tem, spet za žogo podi (vrata so bla odprta, mulci na cesti pa so fucbal nabijali), skače in skače,
in ko je priletel iz skoka na tla, je nerodno priletel in si zlomil krempelj. 80e.

Naslednjič ko si kaj naredi mu lastnoročno stisnem infuzijo v obliki aperkata.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No vidiš, iz tega razloga bi bilo fino plačat vsak mesec kakih 5€ zavarovanja in ti račune pokrije zavarovalnica
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma boli mene k za škodo, kaj pa bi naredo mali 3 kilski fukdeker ki se boji še lastne sence? Mene zanima zavarovanje za bolezni, poškodbe itd... Če je to do 50 60 70€ letno dam takoj zavarovat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri Generaliju je pes zavarovan s hišo do vrednosti 5000 EUR, seveda za škodo, ki jo povzroči drugim.
To sem videl ko sem letos zavaroval.

Ostalo pa je verjetno po dogovoru kot npr. za noge ali joške.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma boli mene k za škodo, kaj pa bi naredo mali 3 kilski fukdeker ki se boji še lastne sence? Mene zanima zavarovanje za bolezni, poškodbe itd... Če je to do 50 60 70€ letno dam takoj zavarovat.

Če ni rodovniški pozabi na dobrote. Pa sigurno je več.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mislim da je 25e za celo leto, samo tukaj poškodbe niso vštete, samo škoda ki jo napravi.
Pri kateri zavarovalnici?

Sem vprašal našo družinsko direktorco, glavno žensko pri hiši. Narejeno je nekako tako, če imaš zavarovano vse,
požar, potres, UFO,... Je vreča bolh avtomatcko v ceni. Torej če na hof stopi blondinka z joški za 3k in ji en ziz odtrga je načeloma to krito...
Je pa neka caka s tablico na vratih pozor hud pes...

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
evo lahko povem iz prve roke, ker sem ga zavaroval pred 2 tednoma, vključeno je dodatno zavarovanje za veterinarske storitve (4x na leto) - prišlo je s popustom 145€ z 50% soudeležbo. Glede na to da ža malce večji poseg pri veterinarju takoj nanese par 100€, po moje ni pretiran znesek.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Navajaš "dodatno zavarovanje za veterinarske usluge". Kaj je potem osnovno zavarovanje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damci pravi:
evo lahko povem iz prve roke, ker sem ga zavaroval pred 2 tednoma, vključeno je dodatno zavarovanje za veterinarske storitve (4x na leto) - prišlo je s popustom 145€ z 50% soudeležbo. Glede na to da ža malce večji poseg pri veterinarju takoj nanese par 100€, po moje ni pretiran znesek.

145eur?
smile-1.gif
.... pa še 50% doplačuješ... za bajto pa plačam 180 (s pesom vred) ...

Ne se hecat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Aja, NigelM: glej kaj sem našel na netu.

http://www.triglav.si/stran.asp?id=240

Citat:

Zavarovanje psov
Zavarovane so lahko vse vrste psov v starosti od 3. mesecev do izpolnjenega 14. leta starosti. Pri tem je pomembno, da so živali pred sklenitvijo zavarovanja zdrave. Zavarovane pa so lahko tudi pasemske mačke z rodovnikom, v starosti od 6-ih mesecev do izpolnjenega 8. leta starosti.

Da bi lastnik živali na najmanj boleč način premostil izgubo svojega ljubljenca, zavarovanje živali po temeljnem zavarovalnem kritju jamči za škodo zaradi pogina ali usmrtitve živali, do katerega je prišlo zaradi nezgode (ožje kritje) oziroma nezgode ali bolezni (širše kritje).

Poleg temeljnega zavarovanja pa je mogoče skleniti tudi dodatno zavarovanje:

stroškov zdravljenja živali v veterinarskih ustanovah,
odgovornosti lastnika psa za škodo na osebah in stvareh, če je nastala zaradi napada ali ugriza psa ali povzročitve prometne nesreče,
visoko vrednih psov pred nevarnostjo izgube namenske sposobnosti (izguba vrhunske fizične sposobnosti, izguba izredne poslušnosti in vodljivosti, izguba vrhunske plemenske sposobnosti, izguba možnosti uporabe za posebne namene, kot so na primer psi za službene namene, psi-vodniki slepih itd.),
pogina ali usmrtitve zaradi nezgode v času bivanja v tujini,
kritja stroškov zdravljenja zaradi nezgode v času bivanja v tujini,
pogina ali usmrtitve oziroma kritja stroškov zdravljenja kot posledice nezgode med prevozom in
kritja dela stroškov pokopa psa.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik damci pravi:

145eur?
smile-1.gif
.... pa še 50% doplačuješ... za bajto pa plačam 180 (s pesom vred) ...

Ne se hecat.

Se mu ne zdi pretiran znesek, kaj hočeš, ljudje pač ne znajo razmišljat ali pa ne živijo v realnem svetu. Jaz bi rekel da je ta premija BREZ soudeležbe zelo zelo draga (ampak dobro, če imaš res težavnega psa gre skos), da pa še imaš zraven 50% soudeležbo pa hvala.

@damci: a nam poveš katera zavarovalnica ima tako super pogoje?

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
pri vseh zavarovalnicah je podobno, sorry, ampak je pes imel prejšnji teden operacijo , ki je prišla skoraj 400€, torej soudeležba 200€, 200€ zavarovalnica, kar pomeni, da sem že prihranil. Tudi ti si zavarovan, ker nikoli ne veš, kaj se ti bo zgodilo, ker pa pes hodi tudi na tekmovanja je pa ziher le ziher.
je pa cena odvisna tudi od pasme oz. velikosti psa

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri teh pogojih bi predvsem upal trditi, da zavarovalnica ne ve kaj dela oziroma nastopa kot dobrodelna ustanova. Za zavarovanje se bo definitivno odločil le tisti, kateri v naprej predvideva dogodek in je že v naprej preračunal da se mu bo kljub 50% soudeležbi splačalo skleniti to zavarovanje.