Zavarovanje računalnika

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Živjo!

Z enega metra mi je padel računalnik in se kar lepo poškodoval (ohišje). In sicer, na zadnji strani ekrana je prav lepo udrto (tam, kjer se odpira).
Se računalnik še vedno da kje zavarovat?
Ima kdo kakšen nasvet? Ali izkušnje s tem? Kaj se mi splača naredit?

Hvala!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ah, sigurno se da kje še vedno zavarovat... Saj tudi hiše ne zavaruješ vedno tisti dan, ko jo kupiš.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Kaj se mi splača naredit?

Vzet kladivo in se kresniti po buči. Resno misliš, da ti bo kdo preko foruma razlagal, kako izvesti zavarovalniško goljufijo? Pa še to - tudi na zavarovalnicah imajo ljudi, ki berejo forume.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Če računalnik še normalno dela potem pusti tako kot je. Če te moti plačaj zamenjavo ohišja ker ni nek velik strošek (če je računalnik jasno nov). Četudi ga boš zavaroval boš verjetno več dal za zavarovanje in soudeležbo kot pa za novo ohišje (če se ti je polomil tisti del kateri mislim da se ti je, če je pa alu ohišje pa nesi k kakšnnemu avtokleparju) ...

Ja, legalno zavarovat po poškodbi je kaznivo!
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Legalno zavarovat sploh ne moreš potem.
wink-1.gif

(oziroma lahko, da samo prej obstoječo škodo ne bo krilo)

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Vsa zavarovanja izključujejo povrnitev škode zaradi "nepravilnega ravnanja z računalniško opremo". Zavaruje se lahko torej naključna okvara predpostavljajoč, da si z računalnikom ravnal "kot v rokavicah".

V tvojem primeru ti nobena zavrovalnica ne bi povrnila škode.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
seveda, samo je prepozen, to lahko urediš samo ob nakupu.

pa v vsakem primeru dobro prebrati drobni tisk.

Lp,

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
se zgodi! zavarovanje vključuje vse kolko jaz vem

Samo pri taki nerodnosti ti odbijejo nekih 30%. Plus strošek zavarovanja, pa si že na nuli.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
KSZ... nekatere zavarovalnice zavarujejo tudi pred nenamirnim poškodbam, ampak vprašanje koliko % od cene popravila dobiš izplačano.