Zavarovanje prenos popusta-bonusa

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
KDo ve če se da pri Tilia prenesti znotraj družine popust (če je 100% prepričan) ? Ker je kolegov agent ki ima zav. polico pri Tilia rekel da to ni mogoče ne pri Tilia ne pri Triglavu.
confused-1.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Po pogojih je prenos možen samo med zakoncema, ali med pravno osebo in lastnikom le te, vse ostalo je komercialni vidik posamezne zavarovalnice.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Pogoji so taki kot ti je bilo napisano, kaj več je pa stvar dogovora z zavarovalnico kot ti je blo tud napisano v istem stavku
wink-1.gif
Je pa lažje, če se meniš z agentom odvisno na katerga naletiš.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Za dobro in korektno stranko se da to vse urediti pri omenjenih zavarovalnicah. Gledajo pa med drugim tudi škodno dogajanje in plačilno disciplino, pa kaj vse je zavarovano v gospodinjstvu.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.106
113
Samega bonusa ni več možno prenesti, dobiš pa lahko popust - meni so pri Triglavi ponudili 5% za vsako leto, odkar imam izpit (upoštevajo do največ 10 let, torej 50%).

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Pa si ta popust torej dobil, kot zamenjavo za bonus, ali brez kakršne menjave in si samo sklenil?

Ker sem slišal da je sedaj na Tilia po novem nekaj podobnega, le da mora agent dati prošnjo in se ob menjavi bonusa, da lahko popust za vsako leto vozniškega izpita 5%...., vendar očetu/mami gre potem popust v nič... Je pri Triglavu drugače ?

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Pred kratkim sem spraševal na 080 številkah vseh zavarovalnic, če kdo to omogoča. Pritrdili so samo na Zavarovalnici Maribor in uspešno smo prenesli 55 % bonus.
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.106
113
Prenosa bonusa ni več. To sem zvedel aprila letos, ko sem urejal prenos zavarovanja nase.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Samega bonusa ni več možno prenesti, dobiš pa lahko popust - meni so pri Triglavi ponudili 5% za vsako leto, odkar imam izpit (upoštevajo do največ 10 let, torej 50%).

Sam da imas ti vrjetno pri njih zavarovano se nevem koliko drugih stvari?

Zanima me ce bi to varianto lahko uzgal pri naslednji registraciji in pac vprasal ce ti dajo 5% popusta na x let vozniske, ali pa bos sreco probal pri drugih? Sam to rabs vrjetno agenta?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Lahko ti jaz naredim prenos. Samo ne bo pri Tilii.
smile-1.gif

Sem zavarovalni zastopnik.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.745
15.802
113
ksz...

prenosi bonifikacij se še vedno možni za več primerov, tudi z očeta na sina, catch je samo v tem, da te običajno na hiter način odpravijo z "ne", ker s tem dobi bolj rizični voznik več popusta, kar je pa za zavarovalnico slabo. ali ti bodo prenos dejansko odobrili je pa odvisno od truda, izkušenj ter iznajdljivosti tvojega zastopnika.

tisto o 5% popusta za vsako leto vozniške mi je pa izredno zabavno, torej bo nekdo, ki ima izpit že npr. 30 let nima pa niti 5% lastne bonifikacije, dobil kar 50% na naslednje zavarovanje pri njih? japajade
grin1.gif

pa še namig avtorju teme - alter forum ima tudi zavarovalniški podforum, tole je pa avtomobilističen.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
No zdaj sem pa čisto zmeden, bom šel do agenta in mu naj rečem "si nesposoben" ker mi ne znaš zrihtati tega kar želim, čeprav sem od parih slišal da ni več mogoče, od dveh pa da je še mogoče samo potruditi se moraš... ??

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.745
15.802
113
drugače ti tudi večina zastopnikov/posrednikov reče, da ti ne morejo priskrbeti 50% bonifikacije (ne komercialnega popusta), ene dva (npr.) pa ti to lahko uredita brez težav..... v obeh primerih lahko verjameš v kar želiš pa še oboje je res. šteje samo to, s kom se pogovarjaš. tako da se boš moral sam odločit kako pa kaj je s tvojim zastopnikom, on ti sam zase sigurno ne bo dejal, da je nesposoben oz. se ne znajde
grin1.gif

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Jaz sem letos januarja uspešno prenesel bonus mati -> sin pri Triglavu.

LP
Torus