Zavarovanje fotoaparata

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jutri grem v Kranjsko Goro, na Ski Legends, napovedan je sneg. jaz pa z Canonom 350D in Sigmo 70 - 200... kako bi ju čimbolje zavaroval pred snegom oz. vodo nasploh, da mi ju ne bi namočilo?

v mislih sem imel PVC vrečke...
tongue-1.gif

kakšni predlogi bi bili res dobrodošli.

Canon 40D dobim verjetno šele drug teden, ker sem pričakoval, da ga bom danes že imel, o protivodni zaščiti nisem dosti razmišljal...
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
jutri grem v Kranjsko Goro, na Ski Legends, napovedan je sneg. jaz pa z Canonom 350D in Sigmo 70 - 200... kako bi ju čimbolje zavaroval pred snegom oz. vodo nasploh, da mi ju ne bi namočilo?

v mislih sem imel PVC vrečke...
tongue-1.gif

kakšni predlogi bi bili res dobrodošli.

Canon 40D dobim verjetno šele drug teden, ker sem pričakoval, da ga bom danes že imel, o protivodni zaščiti nisem dosti razmišljal...
tongue-1.gif

Zelo preprosto...vse skupaj daš v veliko prozorno vrečko tako, da je odprti konec tam, kjer je fotkič, tako da imaš ti tudi svoje tace znotraj vrečke. Na drugem koncu vrečke narediš tako veliko luknjo, da gre skozi sončna blenda. nato vrečko ali prilepiš na blendo (če imaš lahko odstranilji tesarski selotejp oz pač nekaj, kar ne pušča posledic, ali pa jo pritrdiš z dovolj veliko elastiko oz več njimi. Pakewl je, če imaš še zaščitni filter na objektivu.

Preizkušeno v dokaj solidnem dežju, ni šlo nič skozi, le po vrečko se to utegne nabirati kondenz, ki ga je dobro obrisati občasno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Aja, ni nujno, da je vreča res prozorna, ampak bolje da je, vsaj vidiš, če ti kje kaj pušča in kondenz...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
lol, menda ne bo nataknil črne vrečke za smeti gor...;)

OT:
jaz sem mislil, da bo tu govora o zavarovanju proti kraji, škodi itd... Bo treba novo temo odpret?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
jaz sem mislil, da bo tu govora o zavarovanju proti kraji, škodi itd... Bo treba novo temo odpret?

To temo boš moral v drugem forumu odpret.

Drugače pa je plastična vrečka čist dovolj dobra, fajn je imeti še sončno zaslonko, da lahko lepo vrečko okrog zaslonke nalepiš, da je še prva leča malo "pod streho". Ostali del vrečke pa si kar čez glavo vržeš (tako kot so to včasih delali).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:

Se malo off: ne vem, ce se ti sploh splaca... Na zavarovalnici zahtevajo racun s servisa z napisanim priimkom. Kako hudica naj to dobim na 3a servisu?
bonk.gif
In pa zelijo se pokvarjen/zamenjan del. Zbijem prvo leco objektiva in naj jim to nosim na zavarovalnico? Poleg tega je verjetno na servisu niti ne bi dobil nazaj.
Govorim iz izkusenj pri servisu flesa, ampak naceloma naj bi bilo isto...
bonk.gif

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Mogoče če imaš kakšen star anorak ali kaj podobnega. Material ki diha je mnogo boljši kot plastika, saj se ne nabira kondenz. pa še kakšna šivilja pr hiš pa je narjeno.
nahrung002.gif

Kitty

Zelenc'
5. jan 2008
2
0
1
jaz sem to crno plastiko dobila kr polek torbe, ena je za torbo ena pa za aparat, testirala pa še nisem
smile-1.gif