Zavarovalnica in upostevanje kaska?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Kolegu je toca razbila sipo, glih tolk da se skupaj stoji, na zavarovalnici so pa zaradi manjse skrbine ki ni prisla do notranje strani, rekli da je ta skrbina na vidnem polju voznika in da to ni od toce in tako mora sedaj placati 1% fransize za popravilo, vse ostale nategancije , popraskan odbijac itd mu bojo pa brezproblema priznali kot da je to poskodba na parkiriscu.

Zdej pa je ta odbita fransiza 1% baje od celotne vrednosti avtomobila, kar se pa sam ceprav nic nevem o kasku, nemorem strinjati, kolkr je bilo meni znano je ta 1% potrebno placati od koncnega szneska racuna za to sipo, ker drugace nevidim tukaj logike.

Ma pa full kasko pri triglavu, sam zgleda ni mel extra sipo zavarovano proti toci.

Nazadnje urejeno:

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Ma pa res full kasko ja da še posebaj kombinacije za stekla nima. Glede odbitne franšize je pa tako da je to 1% od osnove za obračun premije ali od cene novega vozila po eurotax katalogu + oprema, preglejta polico in tam pri podatkih o avtu poiščita ceno avta in od tega pol 1%.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Razbita šipa od stilota je bil tisti procent odbitne franšize skoraj 200 €.Mi je nismo plačali ker smo imeli zavarovane šipe.

Če imaš pa kombinacijo D in zavarujeeš tudi stekla na kasko potem mislim da je ni.......porka svet.....pa zakaj od toče.......reci da je s kamjona priletel kamen v šipo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Da mene zavarovalnica hoče tak zjebat, v pričo cenilca primem kamen in ga vržem v šipo, ter zahtevam da krijejo iz polnega kaska kot posledica vandalizma, oziroma zlonamernega dejanja. Upam, da Triglav nima odbitne franšize na vandalizem.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem pri sloveniki....nema problema :D

Triglav mi je delal probleme pa sem šel vija...pa generali tudi je našim delal neke probleme pa smo šli vija........tako da zdaj je praktično vseh 5 avtov zavarovano pri njih.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz nimam nikoli problemov ceprav nimam polnega kaska.Samo stekla.
Res ne vem zakaj je nrekel da je od toce.Kamen pa fertik.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Jaz nimam nikoli problemov ceprav nimam polnega kaska.Samo stekla.
Res ne vem zakaj je nrekel da je od toce.Kamen pa fertik.
Ker ima polni kasko brez delnih kombinacij in mu škodo zaradi toče krijejo brez odbitne franšize, če pa je kamen pa plača odbitno franšizo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kokr nima veze, nej se gre nazaj pa skrega u pm.. Samo pustit se ne smeš, p. take kajle so letele da bp šipo zbije
jezen.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

Razburjanje je brezpredmetno in ne bo pripeljalo nikamor. Ralliart govori o "škrbini" za katero je jasno, da ni posledica toče. Ergo - drugi sklop kaska (naravne nesreče), ki je brez odbitne franšize in malusa, v tem primeru ne velja popolnoma. Del škode na steklu je posledica toče, del pa udarca nekega drugega predmeta. Tule bi kvečjemu lahko ocenili delež škode, ki odpade na "škrbino" in bi zavarovalnica za ta del zmanjšala poplačilo škode.

Poleg tega pravi:
Citat:

Zdej pa je ta odbita fransiza 1% baje od celotne vrednosti avtomobila, kar se pa sam ceprav nic nevem o kasku, nemorem strinjati, kolkr je bilo meni znano je ta 1% potrebno placati od koncnega szneska racuna za to sipo, ker drugace nevidim tukaj logike.
Imaš možnost skleniti soudeležbo v obliki % od škode ali % od novonabavne cene vozila. Odločitev in presoja sta prepuščena vsakemu posamezniku, tvoj kolega je očitno izbral slednjo.