zavarovalnica in izplačilo škode

luka51

Guru
16. avg 2007
14.412
5.688
113
zaradi neljubega dogodka je na avtu za menjat sprednja desna vrata in ogledalo. avto ima zavarovana stekla in ogledala. torej strošek ogledala, ni problem. vrata pač rabljena in rešeno.
zanima me pa če je kaka opcija da zavarovalnica nakaže denar v določeni vrednosti od novega ogledala. če rečeš, da boš sam popravlal. je to opcija? potem recimo poberem denar in vzamem ogledalo in vrata rabljena. drugače pa pač nov špegl plača zavarovalnica, vrata se skeširajo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
je opcija pa ni opcija.... vse je odvisno od cenilca, torej se malo lepo pogovori z njim in le ti odobri izplačilo je to to, na splošno pa se za take delne kasko kombinacije samo plačuje izstavljene račune.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
je opcija pa ni opcija.... vse je odvisno od cenilca, torej se malo lepo pogovori z njim in le ti odobri izplačilo je to to, na splošno pa se za take delne kasko kombinacije samo plačuje izstavljene račune.

v primeru izplačila brez računa, dobiš zelo malo. za katero zavarovalnico gre?

natleb1

Zelenc'
13. maj 2010
29
0
1
imam eno vprašanje, če mi lahko kdo pomaga. pred tremi mesci sem imel rop stanovanja in imam vse skupaj zavarovano pri zavarovalnici GENERALI. naslednji dan sem vse skupaj prijavil na zavarovalnico, po enem mesecu pa sem jim tudi poslal policijski zapisnik z spiskom otujenih stvari. do danes se še ni nič premaknilo naprej, čeprav sem jih že parkrat kontaktiral. vprašanje: ali ima zavarovalnica v takšnih primerih kakšen rok v katerem ti mora izplačati odškodnino?

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Bo treba malo tečnariti po telefonu, da se bo kaj premaknilo
evil.gif
, vsaj jst imam takšne izkušnje z Generali zavarovalnico.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ko sem jaz podoben škodni primer (isto Generali), je bilo vse rešeno v 2 mesecih. Jaz bil zadovoljen.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18

Sem urejal na Generaliju prijavo škode škode in kljub (ustnemu) dogovoru in zagotovilom sem dobil izplačano manj kot dogovorjeno,...Kao naj bi cenilcu naknadno poslal še ene pairje in račune da bo uredil,..samo kje naj jaz po 4 mesecih voham te zadeve, ko je bilo dogovorjeno je bilo zame zaključeno, papirje v smeti in adijo. ...mislim nateg na 2, novih računov in predračunov pa ni hotel upoštevat,....,...vsaj vem za drugič.
So me pa podobno opeharili tudi na Triglavu,...avtomobilska škoda, ustno dogovorjena poravnava s cenilcem,...ko je treba plačat pa HOPLA, niste naredili to in ono, manjka to in ono,...čakaj čakaj a je bil dogovor ali ne! JA, pa Ne pa sem dobil 1/3 manj kot dogovorjeno. ZATO NASVET: NE NASEDAJTE LEPIM BESEDAM CENILCEM, NAJ VAM DAJO PAPIRNO ZAGOTOVILO, NIKOLI NE VERJAMITE BESEDAM, KER LAŽEJO KT PS TEČE, DOBESEDNO!

LP, i

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Čakaj malo, ti si se s cenilcem nekaj dogovoril, potem pa nisi predložil zahtevane dokumentacije, oziroma še huje ... navajaš, da se papirje celo v smeti zabrisal ... ja pa jade. V čem je problem?

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz težav z uveljavljanjem škode pri Triglavu nisem imel težav. Upam da koriščenje teh storitev ne bom potreboval več.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
LOL
Jaz ti ustno tudi obljubim zlato uro na vodomet.... Ko ti jo bom pa pisno obvezujoče, potem se pa usajaj. Konec koncev te pa cenilec ni nategnil... PAč zahteval je dodatno dokumentacijo da ne bo težav...
KAr se pa tiče metanja papirjev v koš po 4ih mesecih... Samo to da si
stupid-1.gif

Papirje moraš hraniti 5 let!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Dolocene 10, kaksne pa vedno (prav pridejo).
Vcasih je potem samo tezko najti prave papirje, ker tega je potem hitro na fascikle....