Zavarovalnica hoče račun za popravilo ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Lansko leto se mi je eden zaletel v avtomobil. Drugi dan sem le tega našel in poklical policijo. Policija je naredila zapisnik. Jaz sem šel do cenilca, ki je popisal zadevo in to je to. Danes pa dobim pismo od zavarovalnice da jim naj posredujem račune za popravilo. Glede na to da so rabili 9 mesecev časa zato da mi pošljejo papirje. Me sedaj zanima kako dolgo imam jaz čas da opravim popravilo in če lahko dobim kopijo zapisnika od cenilca, ki jo verjetno rabim pri ličarju.
Poškodovan je pa zadnji odbijač na mojem vozilu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ne bi potem raje vzel kar denar, če nimaš neke sile s popravilom? očitno te poškodba itak ne moti, ker sicer bi jo že popravil.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ne bi potem raje vzel kar denar, če nimaš neke sile s popravilom? očitno te poškodba itak ne moti, ker sicer bi jo že popravil.

Kako pa to naredim ?

Samo okrušen lak je vsaj mislim. Upam da ni kak nosilec šel papa.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V tej smeri tudi sam razmišljam samo imam občutek, da bi bodo ponudili neko malenkost. No, ko bom kaj okoli zavarovalnice hodil jih bom povprašal koliko ponujajo. Koliko pa naj pričakujem za popravilo in barvanje odbijača?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Po eurotax tarifi ti obračunajo škodo, plačano dobiš brez davka. Barvanje odbijača je okrog 250eur.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Barvanje odbijača je okrog 250eur.
Če je tako bom kar denar pobral
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Poznas kaksnega vsaj malo osebno na servisu? Zmeni se kaj pametnega. Naj ti mali servis naredijo pa servis klime. Ups tega ti nisem jaz rekel.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Po eurotax tarifi ti obračunajo škodo, plačano dobiš brez davka. Barvanje odbijača je okrog 250eur.

Sem ravno danes moral dati prošnjo da mi izračunajo pavšal in pošljejo ponudbo. Torej ne gre po evrotaxu ampak manj.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ravno pavšali se računajo po eurotax tarifah.

No bomo videli kako bo. Ker sem na eurotaxu videl izračn in bi stalo barvanje odbijača 215€ . Zdaj bomo videli koliko bo zavarovalnica ponudla ? Potemtakem 16.5% manj ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Evo dobil ponudbo od zavarovalnice ki je cca 50% manj od eurotaxa. Tako da ne zavajaj ljudi da dobijo izplačilo po eurotaxu - davek.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Evo dobil ponudbo od zavarovalnice ki je cca 50% manj od eurotaxa. Tako da ne zavajaj ljudi da dobijo izplačilo po eurotaxu - davek.
Glej, potem so te napizdli in ti si pristal na revščino od izplačila.
bonk.gif

Me je enkrat gospa ruknila na parkirišču. Menjava odbijača, barvanje. Cenilec je naračunal malo čez 600€ po eurotax tarifah. Dobil izplačano od Zavarovalnice Maribor malenkost čez 500€ (odbitih 20% ddv). Odbijač pride na servisu 370€, ostalo je bilo barvanje. Jaz sem kupil rabljen odbijač za 150€ v barvi vozila. Ostanek sem pospravil v žep.

Drugič se je zgodilo letos, koristil sem kasko. Sprednji odbijač, zadnji odbijač, levi blatnik, popravilo levega boka, barvanje vsega tega, cenilec zavarovalnice Generali mi je naračunal 2200€ škode (mogoče še imam kje list specifikacij, kjer se točno vidi koliko stane odbijač, koliko barvanje odbijača). Izplačan sem dobil znesek zmanjšan za odbitno franšizo in odbit 20% ddv. Vzel denar, popravil z rabljenimi deli in mi je ostalo še 300€.

Ne vem, kaj ti tu ni jasno. Dobil sem izplačano tako kot se plača, nisemm rabil pisat nobenih pritožb. Reči, da imaš brata na zavarovalnici in da tebe ne bodo nategovali, če si drugače lolek, ki se pusti na suho nategnit.
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Dobil si zgolj prvo ponudbo ki pa je pri zavarovalnicah vedno mizerna. Po eni strani logično saj sigurno 50% bedakov zagrize v prvo...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zavarovalnice tudi raje vidijo, da je popravilo narejeno in imajo račune, ker je potem možnost natega nižja. Čim nekdo hoče samo denar, je za njih rdeča luč na semaforju.