Ko sem naročil agenta, sem povedal, da me zanima življensko zavarovanje, ki bo po npr. 10 letih povrnilo vrednost vplačanih premij življenskega in nezgodnega zavarovanja v danem obdobju, s pogojem, da se v primeru smrti takoj izplača polna vrednost.
Če vplačam v 10 letih 12000E premij življenskega in 3000E premij nezgodnega zavarovanja, hočem po 10 letih izplačilo v višini 15000E povišano za vrednost inflacije.
Jasno mi je, da je nezgodno zavarovanje kasko, zato sem hotel takšno donosnost življenskega, ki pokrije tudi premije nezgodnega.
Ne zanima me varčevanje z zavarovanjem, ne zanima me razpršitev po skladih, niti po trgih, niti po kaj vem čem vse - to naj bo nočna mora agenta. Jaz hočem ponudbo. Očitno je ni bil nihče sposoben ali pripravljen narediti.
Enostavno.
Agenti pa so mi ob prihodu predavali naučene litanije in ponujali konkretne šablonske rešitve.
Noben mi ni znal predlagati opcije, ki bi imela zame pričakovani rezultat.
Pri zavarovanju nepremičnine pa je bila druga zgodba.
Povedal sem, da živim v bloku, da so skupni prostori in zgradba že zavarovani.
Potreboval sem zavarovanje opreme, npr. izliva vode iz strojev, požar kot posledica napak na strojih in napravah ...
Ponujali so mi opcije, ki niso pokrivale vsega, kar sem želel, ali pa je bilo zajeto tudi tisto, kar je že bilo zavarovano, ali pa so bile zanke v drobnem tisku.
Imam ogromno izkušenj z zavarovalnicami, zaradi narave dela v službi (strojelomna zavarovanja)
Pozitivnih, negativnih, izsiljevanja, prikrivanja, goljufanja . . .
LP