Zavajanje strank na Petrol bencinskem servisu

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
V soboto sem na Petrolovem bencinskem servisu tankal Hondo Civic, ki ima 50 litrski rezervoar. Na računu sem videl, da sem v moj rezervoar nalil 51, 33 litrov bencina, kar se mi je zdelo zelo čudno, saj rezervoar ni bil popolnoma prazen in zraven tega je nalita količina bencina presegla prostornino rezervoarja. Sedaj pa me zanima ali je kdo od vas opazil kaj podobnega in ali preprosto gre za raztezek rezervoarja zaradi toplote ali pa za nategancijo strank s strani Petrola?
10.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik opo pravi:
V soboto sem na Petrolovem bencinskem servisu v moj 50 litrski rezervoar nalil 51, 33 litrov bencina. Sedaj pa me zanima ali je kdo od vas opazil kaj podobnega?
10.gif
Ne.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Pa si prepričan, da imaš v rezervoarju samo 50l prostora?
Po mojem spominu bi moral biti rezervoar Honde vsaj 55l

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Sigurno imam 50 L rezervoar ,saj tako piše v tehničnih podatkih in v treh letih nisem nikoli nalil več kot 48 L bencina vanj, pa vedno dolivam bencin ko gori opozorilo za prazen rezervoar Vsoboto zjutraj se je prižgala lučka za prazen rezervoar pri novem Mercator centru in od tam do Gosposvetske ceste nisem mogel porabiti REZERVE.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Ko sem imel Pasata (letnik 99), je imel v cevi, kamor si točil gorivo, en gumb... Ko je rocko ustavilo, ker je bil rezervoar poln, si premaknil tisti gumb in spustil ven zrak... To si lahko ponovil večkrat in nalil vsaj 5 litrov več goriva, se pravi 10%... Uporabno je bilo takrat, ko si odšel na kakšno pot, drugače pa ne priporočljivo, ker se z vročino gorivo razteza in nima več potrebnega prostora.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik opo pravi:
V soboto sem na Petrolovem bencinskem servisu tankal Hondo Civic, ki ima 50 litrski rezervoar. Na računu sem videl, da sem v moj rezervoar nalil 51, 33 litrov bencina, kar se mi je zdelo zelo čudno, saj rezervoar ni bil popolnoma prazen in zraven tega je nalita količina bencina presegla prostornino rezervoarja. Sedaj pa me zanima ali je kdo od vas opazil kaj podobnega in ali preprosto gre za raztezek rezervoarja zaradi toplote ali pa za nategancijo strank s strani Petrola?
10.gif

Ja, velikokrat. Popolnoma normalno. V tehničnih je podana samo prostrnina posede za gorvivo. Dodaj še cev, pa bencin lahko uide v del za odzračevanje oz za zadrževanje hlapov ... Ni prblem nalit krepko (10%) več, kot je uradna prostornina.

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Torej je možno
shocked-1.gif
. Samo vem ,da sem v Soboto zadnjič kupoval bencin ali še kaj drugega
pri Petrolu.

lp

Nazadnje urejeno:

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Fora je tudi v tem, da če tapkaš na okroglo cifro, ti bencina ne toči toliko kolikor ti ga šteje in lahko pride do precejšne razlike...in poleg vsega še mečeš denar skozi okno
smile-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Tudi jaz sem zadnjič tankal v mojega mondea 70 litrov. Petrol Ljubljana, ampak se ne spomnim katera črpalka je bla.
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=11264

Tankam pa vedno, ko imam goriva vsaj še za 60 km po računalniku.
(edit: avto naj bi imel 70 litrski rezervoar)

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik opo pravi:
Torej je možno
shocked-1.gif
. Samo vem ,da sem v Soboto zadnjič kupoval bencin ali še kaj drugega
pri Petrolu.

lp

no no.... grem stavt, da boš še tankal na petrolu, saj boš prej ali slej na kakšnem podeželju, kjer ni drugih črpalk.

sicer pa, če vidiš, da je možno, ne vem čemu zamera?

opo

Pripravnik
2. dec 2007
50
0
6
Nisem tapkakal na okroglo cifro. pač sem dolil bencin dokler polnilna pištola ni prekinila. Rezultat oz. cifra iztočenega bencina me je šokirala .Saj sem v ful vročem poletju temperature krepko čez 30 stopinj celzija in vožnje ZADAR- KARLOVAC po stari cesti čisto izpraznil rezervoar. Takrat sem dolil max 48l in takrat sem tapkal.Lastnik avta sem 3 leta in tudi pri prejšnjih avtomobilih se mi ni nikol to zgodilo,da bi dolil več kot je prostornina rezervoarja in skoz dolivam bencin po prižganem opozorilu za prazen rezervoar .

lp

Nazadnje urejeno:

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Pred leti sem slišal za 2 podobna primera na lokalnem petrolu... Sam te izkušnje nimam, pa se skozi tankata 2 avta tam...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jutri se ti bo to baredilo na OMV, pojutrišnjem na MOLu, naslednjič potem na Agipu. Po možnost v Avstriji... Kombo vroč dan, ti se boš pa vozil na hlape. In kaj potem? Goljufajo vsi? Svetovna zarota? Mogoče samo problem v vzhodnjaški kanti?

I

Izbrisan uporabnik #488

Naj nalica v umerjene kanistre pol pa pretoči 😊

Bo ziher