Zavajanje kupcev ?

dr_profi

Zelenc'
17. sep 2007
1
0
1
Bil sem danes prvič v našem novem ljubljanskem supertušu in sem malo primerjal vse stvari. cene so se kar kar pa vendar me je zmotila ena stvar. in sicer čudne barve na sadju in pri klobasah,mesu.... kot da bi nekdo dal nekakšne barvne žarnice ali nekaj podobnega...ni mi jasno vendar spar in tudi druge tuseve trgovine tega nimajo.zanima me ce je se kdo to opazil in ali ni to kao zavajanje nas potrošnikov z barvami?to ne more biti korektno no mislm barva sadja ne more bit takšna kot doma?! kaj vi pravte na to?pa bil sem že v tušu v celju in drugje pa majo čist ql normalne svetilke?!men se špar še naj bolj zdi tak ok

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Daj to izpod luči. V Tušu kaj sem delal prek študenta in nekaj stvari videl, raje crknem ko pa da jem njihove breskve recimo, ološ navaden. Pol pač imajo finte da sadje vsaj izgleda tam koliko toliko, glavno da plačaš ti to

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Pravo meso ni tako lepih barv, kot tisto v trgovini. Etol dela čudeže
grin1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Poglej, kakšne barve je npr. sveže meso. In to ni vezano na določenega trgovca. Teh fint se poslužujejo prav vsi, ponekod več, drugje manj. Zavajanje? Ne...le prodajano blago je prikazano na najlepši možni način. A ti prodajaš umazan avto? Ergo...

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ti si verjetno vidu tiste rdeče al roza lučke?
To je dezinfekcijo, da se mikrbi ne širijo po zraku
smile-1.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Pri prehrani nam je tovarišica pravla, da je enkrat v trgovini vprašala prodajalko da zakaj imajo vsa okna prekrita z zavesami, ko je pa toliko svetlobe od zunaj, notri pa imajo prižgane luči pri belem dnevu.
Odgovorila ji je da pod neonko je meso lepše barve. Probaj, glej meso tam pod neonko in potem vzemi iz hladilnika in ga glej kako spreminja barvo.

Lp

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Mene pa bolj kot barva sadja moti to, da nam povsod ponujajo blago 2. kvalitete - malo poglejte deklaracije, ČE so pripopane zraven. Očitno slovenski kupec ni dovolj dober za sadje prve kvalitete oziroma kje potem to konča? Ali je to samo izgovor, da nam lahko prodajajo že malo nagnite in obtolčene sadeže?

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kar se tiče luči, te fore uporabljajo v vsaki trgovini in ne samo z živili.

mimmy trgovcem se zgleda bolj splača pripeljat sadje in zelenjavo iz juga italije, kot pa imeti malo manj zasluška in ponuditi robo slovenskega pridelovalca. V kakšnem stanju pride ta zelenjava čez celo Italijo ni potrebno posebaj razlagati. In ker se oče ukvarja s pridelavo zelenjave ti lahko povem, da so ljudje pripravljeni placati malo vec in dobijo kvaliteto. Samo ljudje rabijo nekaj časa da to poštekajo. Če ne drugega, ti sama zelenjava dlje časa ostane sveže in ti ne začne gniti drugi dan, ko jo prineseš domov. Najdi si nekoga, ki sam prideluje zelenjavo in ne bos imela tezav s kvaliteto.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Bi bilo fajn da bi obstajala neka trgovska mreža a la Müller, le v večjem obsegu, torej kak hipermarket kjer bi dobil vse, in to kvalitetno robo. Če je dražja ni panike, to bi si tudi zaslužila.

Medtem pa naše sadje 1. klase vozimo v Italijo, oni nam krš. Samo da je poceni

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, plastičen paradajz (pa še kaj drugega) zdrži dlje časa kot pa tisti, ki je zrel pobran z vrta. Se mi še ni zgodilo obratno. Ampak kvaliteta je pa druga, to pa žal res. Včasih so trgovci v sezoni prodajali sveže obrano zelenjavo, danes je pa tako tako. No, saj je isto v Avstriji, Nemčiji, Švedski ...
frown-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Z zelenjavo ni problema, ker jo pridelujemo sami in jo v trgovini kupujemo le izjemoma (če kakšna stvar doma "ne rata").
Vendar pa kljub temu ne razumem, zakaj morajo v trgovinah prodajati česen iz Kitajske, čebulo iz Grčije, pa breskve iz Španije, ko domači pridelovalci ne vedo, kam z robo...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No ja, plastičen paradajz (pa še kaj drugega) zdrži dlje časa kot pa tisti, ki je zrel pobran z vrta.

Že res, ampak vrt imaš pa pred hišo, ko rabiš paradajz, si greš enega odtrgat. Bolj svežega kot to ne boš dobil v nobeni trgovini. Ok, res da ga boš v poznih poletnih mesecih moral večkrat "potrebovat", ker pač pospešeno zori, ampak je pa res svež.

lp
Peter

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
V primeru, da mi zmanjka čebula (kar se je zgodilo danes), imam na volj samo dve rešitvi: ali grem v trgovino enega ali drugega velikega trgovca. Malih trgovinic s sadjem in zelenjavo ni več, šiptarji so se preusmerili na bureke in kebab, na tržnici pa tega ne držijo (tako pravijo branjevke). Torej bo imel moj golaž okus po čebuli iz eksotičnih krajev...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.735
100
63
Pri kruhu imajo rumeno osvetlitev, pri mesu pa roza. To sem opazil takoj
smile-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Mene pa bolj kot barva sadja moti to, da nam povsod ponujajo blago 2. kvalitete - malo poglejte deklaracije, ČE so pripopane zraven. Očitno slovenski kupec ni dovolj dober za sadje prve kvalitete oziroma kje potem to konča? Ali je to samo izgovor, da nam lahko prodajajo že malo nagnite in obtolčene sadeže?

Mi je en poslovodja razlagal problem. Če je sadje deklarirano kot prva klasa, pa slučajno najde inšpektor v gajbici en kos ki ima kakšno pikico (da ni za prvo klaso) naj.be trgovec. Zato (preventivno, pred inšpekcijo) dajo vse pod drugo klaso.. Potemtakem so krivi inšpektorji...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
no pa tukaj je tudi razlicna nabavna vrednost:) pa ne obstaja samo 2. klasa... je pa jeba s sadjem in to velika ker zelo zelo hitro gnije... en mora prakticno cel dan samo sadje prebirat...

mimmy: na plac imajo cebulo... drugace jo pa prodajajo tudi nekateri kmetje... malo se zapelji cez vasi na obrobju lj (Ce si iz lj doma) saj imajo table ze zunaj... pa par sipatarjev tudi se obstaja... (ampak kaj mislis od kod so siptarji dobivali robo? veletrznica rudnik, uvoz iz raznoraznih banana republik:))

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Nisem iz LJ in pri nas visijo table samo za grozdje, breskve in krompir.
Sem pa naredila manjšo čebulno raziskavo in ugotovila, da prodaja najboljši sosed slovensko čebulo po 0,89 €, nizozemsko po 1,09 € (za to nisem prav prepričana) in slovensko bio čebulo po 2,39 €!!!!