Zav. foto opreme kupljene v tujini

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Pozdravljeni!

Zanimam me kako je z zavarovanjem foto opreme, ki je kupljena v tujini in pri nas načeloma nima garancije. Govorim o DSLR opremi (Fotoaparat in objektiv) v vrednosti okoli 3000 EUR. Opremo bi zavaroval pred poškodbami, krajo in okvarami.

Torej da v primeru okvare opreme zavarovalnica krije stroške popravila ipd.

Lp

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Pozorno si preberi pogoje zavarovanja...meni je (kot navadno) agent obljubljal, da imam zavarovano na 100 % ne glede karkoli se zgodi, ko so mi pa zadevo ukradli čez ene pol leta pa sem dobil nazaj le dobro polovico.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
In zakaj si dobil polovico? Amortizacija ? Al se je mogoče ta isti artikel tako pocenil, da je on to upošteval? Ali pa pri izplačilu skode sploh ni gledal pravega artikla in tako upošteval cenejsi model.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Foto opremo ti lahko zavarujem tudi jaz. Sem zastopnik ZM.

Tu je treba paziti, da se obračuna tudi doplačilo za odkup amortizacije pri delnih škodah in odkup odbitne franšize, da ne bi v primeru škode prišlo do odbitkov.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vprašanje koliko se ti splača. Jaz sem letos spraševal in je za jurja vrednosti bilo se mi zdi nekaj pod 200 eur, ce se ne motim. Kao riziko kamor sem potoval. Sem rekel hvala lepa in prezivel.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
ok, me zanima malce bolj podrobno. Foto oprema bo kupljena v tujini.Je to problem pri zavarovanju? Vrednost opreme je cca 3000 EUR (Fotoaparat in objektiv)

Kakšen je potem strošek zavarovanja in kaj vse krije zavarovanje?

Nazadnje urejeno: