Zaustavljanje računalnika

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Naenkrat se mi je začelo dogajati, da ko želim ugasniti računalnik (v windowsih) mi ga ne ugasne ampak resetira in spet zažene na novo.

kak ideja kje je fora?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
pol ti žal ne znam pomagat.
smirk-1.gif
sem imel podoben problem pri visti, kjer računalnik ugasneš tako, da ga daš v mirovanje, pa se mi je vedno prebudil nazaj takoj. sem ugotovil da je zaradi tega ker sem imel prebujanje nareto tudi z miško, pa je miška tolk občutljiva že na kakšne majhne vibracije da se je sam prižgal nazaj.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Med ugašanjem se ti pojavi napaka (blue screen)., nastavljeno pa imaš, da se ti ob napakah resetira mašina. Lahko izklopiš avtomatski reboot. My Computer (Properties) -> Advanced -> Startup And Recovery -> Settings Odstranišš klukco pri "Automaticaly restart".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Super! Hvala ti!

Točno to je!

Sem spremenil, naredil izklop pa mi jenapisalmoder ekran in opozorilo da nekaj ne štima z
pci.sys (adress F7599AB9, base at F7597000, Date Starup 480252 bb).

Ko sem naredil reset in e enkrat ugasnil računalnik pa opzorila (modrega ekrana) več ni bilo.

Se pa zdaj ugasne!

(sumim da zna biti kaj v zvezi z ventilatorjem procesorja (CPU fan), kar sem na intelovem procesorju, gaodstranil (8 cm) dar dodal na stanico 12 cm ventilatore....je paproblemker ima originalni rpocesor 4 pinski konektor (intelov), ostali imajo pa 3pinskega...in zatojavlja napako da jenekaj narobe z ventilatorejm (bom tole napisal v drugi temi..ker me še nekaj zanima).