Zaupanje glede plačila.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ne vem, ampak meni je nekaj mal hecno.

Četudi mogoče izgledam zaupanja vreden, me tip nikoli ni videl in mi bo brez kakršnega koli plačila in podpisa naredil garažna vrata po meri ter mi jih vgradil.

Dobro, recimo da je to ena in pol delavska plača, okna in vrata mi bodo naredili in zmontirali na podlagi podpisa, pa je vsota tam nekje 7 delavskih plač.

Vse brez kakršnegakoli avansa.

Aja, predlani sem kupil par let starega Golfa iz uvoza pa sem denar odtštel tipu šele, ko je bil avto registriran name. Verjetno bi imel on komplikacije, ker ga je uvozil na moje ime.

Kake so pa vaše izkušnje, glede na to, da vas je nekaj graditeljev tu?

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Midva tudi izgledava zaupanja vredna, očitno
smile-1.gif
Kar takoj plačava je material v trgovini.

Je pa res, da sva fer in da se ne delava butla, ko je treba plačat.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Tudi jaz plačujem delo šele ko je narejeno in tudi nihče ne sitnari s kakšnim avansom. Seveda pa vse plačam takoj ko je končano, saj ne maram biti nekomu nekaj dolžan in se potem skrivat in izgovarjat!

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Danes sem imel na telefonu pacienta, ki je hotel vse v naprej. Ni bil mojster ampak zgolj preprodajalec. Znesek je bil nekaj čez 13 jurjev, dobavni rok 3 tedne. Je dobil...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Moja praksa je naslednja. Velike in renomirane firme lahko dobijo od mene če hočejo tudi 100% avans v zameno za večji popust. Vsi ti mali s.p.-ji (zidarji, vodovodarji,....) pa se lahko samo slikajo z avansom. Kvečjemu 10% za resnost dam naprej pa material mu lahko sam kupim (in ga čaka pri meni doma), ostalo pa ko je delo narejeno. Če kdo kdaj pogleda koga od teh malih obrtnikov na IBON-u bo videl, da ima skoraj polovica nekaj mesecev v letu blokado na računu ali pa trošijo več kot dobijo. In takemu res ni za zaupat denarja v naprej, ker ga potem nikoli več ne vidiš. Tako, da jaz že zaradi svojega dela vsakega pred plačilom preverim in se šele po tem odločim ali bom delal z njim in kako mu bom plačal.