zatečena bezgavka, ki dalj časa ne 'uplahne'

Effy

Zelenc'
19. maj 2013
4
0
1
Pozdravljeni.
Že več kot 1 teden imam zatečeno levo bezgavko, ki nikakor ne izgine. Odšla sem do osebne zdravnice, na začetku sem imela vneto celo grlo in je zato rekla da sumi ali mononukleozo ali absces. Predpisala mi je Ospen 1500, rekla je, da bi po 2-3 dneh moglo biti vidno izboljšanje .. ampak antibiotik v treh dneh sploh ni prijel, zato sem šla nazaj. Zdaj sem imela samo zelo močno zatečeno levo bezgavko, rekla mi je, da ni mononukleoza ampak, da tudi gnojno ni - ( absces ) in mi je predpisala Amoksiklav. Danes je 3. dan odkar jemljem Amoksiklav, ampak ni nekega vidnega izboljšanja. Kaj bi to sploh lahko bilo?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Najprej: dobro bi bilo pred jemanjem antibiotikov opraviti kakšne preiskave. Za povečano bezgavko je lahko milijon vzrokov.

Nato: antibitično zdravljenje je treba najprej opraviti do konca, ne pa vsak drugi dan izsiljevati zdravnika za nov antibiotik. Od zatečene bezgavke po enem tednu ni še nikogar pobralo.
rolleyes-1.gif

In še nato: dobrodošla v Klubu hipohondrije, kjer ni nikoli dolgčas
grims-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
1/3 bezgavk je na glavi in vratu
Če se kaj takšnega pojavi greš preventivno k zobozdravniku, lahko da se je kakšno vnetje tam začelo.

Nazadnje urejeno:

Effy

Zelenc'
19. maj 2013
4
0
1
Nisem 'izsiljevala' zdravnice za druge antibiotike, najprej sem dobila Ospen, ker v primeru mononukleoze se Amoksiklava NE SME. ko je sum za mononukleozo izginil mi je pa dala Amoksiklav.

bezgavke pa v grlu, ja ..

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Tukaj nekaj ne štima. Mononukleozo namreč povzroča virus, kar pomeni da je bilokateri antibiotik neučinkovit.
Drugače pa otečene bezgavke na glavi še ne pomenijo urgence. Bezgavke ti lahko otečejo že če se sam ugrizneš v ustih.

Effy

Zelenc'
19. maj 2013
4
0
1
ne vem... samo ni mi jasno kako je lahko bezgavka zatečena že 1 tedn brez kakršne koli spremembe kljub zdravilom.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
bezgavka je lahko zatečena še 2 tedna po temko si čisto ozdravela.pač gre za nek proces.po jemanju antibiotikov se je najbrž stanje vnetja popravilo bezgavka pa še ne ali se motim?

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
se pravi antibiotik učinkuje.veš sama da moraš poglodat zdravila do konca.ne zastonj ampak zato da se pozdarviš 100%.tudi bezgavka bo izplahnela počasi