Zastonj spletna stran?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.634
212
63
Kranj
Lahko domača ali tuja, pa čim več MB.....predlogi, ideje?

hvala.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
In kaj še potrebuješ?
priznam, me mika, da bi poskusil.
lahko kaj zaj...m?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.634
212
63
Kranj
a bi na to spletno recimo dal gor gif? ne bo nič bandwidght problemov?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
Ne vem, če ravno razumem...
@dotore: za*ebat nimaš kaj. Probaj.

@Jado: če poveš kaj želiš ti lahko konkretno odgovorim(o). Sicer pa daš lahko gif gor brez strahu pred težavami z bandwidth-om...

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Še eno vprašanje:
recim, da mi tole z Googlom uspe in naredim stran, kot mi ustreza.
Trenutno imam gostovanje na domenci še do leta aprila 2011. Hkrati sem danes prejel račun za enoletno vzdrževanje v višini 200E.
Zanima me, ali je to dvoje potem nepotrebno, če mi uspe narediti google stran?
thnx
lp

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.890
113
Emona / Carnium
Google sites je v standardni obliki zastonjska storitev. Torej, gostovanje in orodje za izdelavo oz. oblikovanje strani ti nudijo zastonj. Problem lahko predstavlja naslov strani, ki je v zastonjski varianti v takšni obliki: http://sites.google.com/ime_tvoje_spletne_strani/ .
Torej, to je nekoliko neroden url, če uporabljaš stran za kakšno pridobitno dejavnost ali karkoli bolj resnega.
In zgoraj sem zmotno mislil, da zastonjska verzija ponuja 10GB. Pravi podatek je 100MB. Kar je za nekakšno predstavitveno stran povsem dovolj.
Torej, so določene omejitve, ki pa za tvoje potrebe morda niso pomembne.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Googlovemu servisu ne bi morali ravno reči hosting. Omogoča samo izdelavo strani preko njihovega orodja in za prenost vsake datoteke, ki jo posebej naložiš moraš klikniti "download this attachment" (ni hotlinkinga).

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Kako pa bi ves tekst spravil v SLO jezik? ( google sites )
Sem namreč obvezen vse imeti v slovenščini.

thnx

dejan3

Zelenc'
13. sep 2010
4
0
1
Zastonj opcija hostinga imaš kar nekaj, je pa vse bolj tako tako, kar se tiče prilagodljivosti.
googlesites
weebly
blogger

Če imaš to stran podjetja je še vedno bolje imeti svojo domeno in hosting. Stane tudi manj kot 100€, samo malo se pozanimaj kaj je vključeno, najcenejših ala 1€/mesec ne bi vzel.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
cheer.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Še par dodatnih vprašanj imam oz prosim za vaše odgovore:
1. recimo, da sem celotni tekst pretvoril in spisal v slovenščino, rubrike na levi strani preimenoval ( nekatere sploh ne gredo ???? ) in se malo bolje spoznal s tem, kar google ponuja.
2. ostalo je , ne vem, če bom pravilno povedal - HEADER - to je tam, kjer bi moralo biti ime moje firme in pozdrav v SLO, pa je še vedno v angl.
3. ko bom vse to rešil, kako potem to zadevo spravim v " obtok" na svetovnem spletu? imam rezervirano domeno na .net.

zaenkrat hvala in lp vsem

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Pozdravljeni.

Mene pa zanima, ali je že kdo probal iz google sites export-at nastale strani (z aplikacijo, omenjeno na http://googlesystem.blogspot.com/2009/09/export-google-sites.html)? Bi torej bilo možno naret spletne strani na google sites in nato kupit domeno ter postavit tja spletne strani, ki so bile izvožene iz google sites?

Ali so spletne strani narejene hitreje, če uporabiš npr.: Adobe Dreamweaver?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Za vse ki se jim ne sanja o izdelavi spletnih strani je dobra rešitev brezplačni servis www.wix.com, ki omogoča enostavno izdelavo spletne strani.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Saj ne, da se mi ne sanja, ampak iščem najhitrejšo pot do izdelave neke osnovne predstavitvene strani....

V čem pa je wix boljši od google sites? Pri google sites mi je všeč tudi, da je nastala spletna stran že dejansko na voljo na spletu in si jo lahko marsikdo pogleda/oceni, če je vredu...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Lej www.wix.com ni program, ki bi ga moral instalirat na pc ampak je spletna storitev, ki ti omogoča, da online naklikaš vse kar rabiš na spletni strani. Torej naklikaš strukturo strani, izbereš dizajn in napišeš vsebine.
In seveda je stran potem dostopna vsem, saj v temu je poanta spletnih strani. Sicer pa te nič ne stane, če probaš ane.
Pač razkiraj tistih 15min, pa boš videl, če ti odgovarja.