Zaslon Laptopa Se Ne Prizge

finpol

Pripravnik
20. apr 2011
53
0
6

Ob pritisku na tipko za vzig, se 3-LETA star MSI CR630 prizge z lucko na tipki za vzig in lucka tudi spodaj sveti, kot obicajno, da je prizgan (DVD pogon se da odpreti), a na zaslonu ni nobenega znaka, ventilator se slisi in ohisje postane toplo, ampak zaslon ne da cisto nobenega znaka tudi po 30 min. Kaj bi lahko naredil? Hvala

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
713
113
Citat:
Uporabnik finpol pravi:

Ob pritisku na tipko za vzig, se 3-LETA star MSI CR630 prizge z lucko na tipki za vzig in lucka tudi spodaj sveti, kot obicajno, da je prizgan (DVD pogon se da odpreti), a na zaslonu ni nobenega znaka, ventilator se slisi in ohisje postane toplo, ampak zaslon ne da cisto nobenega znaka tudi po 30 min. Kaj bi lahko naredil? Hvala

Priklopi na TV oz monitor ... in potem dalje glede na rezultat ..

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
GPU je šel... tole lahko pomaga če si malo tehničnega tipa in se ti da podirat komp...

https://www.youtube.com/watch?v=tjWXExWM4RU

sam sem na enem HP-ju izvedu podobno sicer s pečico in je pomagalo.... pečica je pomagala tudi pri Nviad 8800GT grafični... In HP in Nvidia 8800GT še dans delata bp ;d

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Zgornje te na servisu stane nekje 70 € + DDV se mi zdi.
Jaz sem tudi nekaj že experimintiral sam, ampak popravili so ga vedno na servisu..
smile-1.gif

finpol

Pripravnik
20. apr 2011
53
0
6
Sem poskusil tudi s priklopom na zunaji monitor. Če ta isti monitor z istim kablom priključim na drug PC potem dobim sliko. Pri tistem prvem laptopu pa še vedno ne pokaže slike, ne glede na to katero kombinacijo funkcijskih tipk pritisnem in tudi tisto z dvema zaslonoma. A to pomeni da ni problem v zaslonu?

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Malo kdaj je v zaslonu. Kot so že zgoraj rekli, največja verjetno na plati - grafika.

finpol

Pripravnik
20. apr 2011
53
0
6
Za odstranitev RAM-a in trdega diska na tem laptopu najbrž ne rabim odstranit tipkovnice, kot sem gledal v nekih videjih?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Ravno tole sem prejšni teden naredil na svojem starem prenosniku, ki ni delal že 1 leto. Sem ga imel že za odpis, potem sem pa na youtube videl ta postopek. Izgubiti nisem imel kaj. Prenosnik dela odlično!
Prvič sem malo premalo segrel in ni bilo nobenega efekta, drugič sem ga pa res močno in enkran se je prižgal.

Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
GPU je šel... tole lahko pomaga če si malo tehničnega tipa in se ti da podirat komp...

https://www.youtube.com/watch?v=tjWXExWM4RU

sam sem na enem HP-ju izvedu podobno sicer s pečico in je pomagalo.... pečica je pomagala tudi pri Nviad 8800GT grafični... In HP in Nvidia 8800GT še dans delata bp ;d

finpol

Pripravnik
20. apr 2011
53
0
6
Namesto s pištolo ste eni segrevali v pečici? Je enak učinek? Segrevam celo matično ali samo GPU?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
S pištolo je bolj fino delo, a če pištole nimaš je tudi pečica dobra.
Ampak pri pištoli moraš pazit kako blizu jo boš držal in koliko stopinj boš imel nastavljenih, da ne prekuriš vsega, v pečici tega straha ni, če imaš pravi recept.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Jaz sem s pištolo. Segreval sem samo GPU. Če pa daš v pečico, daš pa seveda celo, saj je ponavadi GPU integrirana.

finpol

Pripravnik
20. apr 2011
53
0
6
A niso nekateri (youtube) predlagali tudi sušilnik za lase namesto pištole ali pečice?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Tudi to sem nekje prebral.
Drugače so priporočal pištolo, ki je do nekje 250 stopnij, oziroma ki se lahko regulira. Jaz sem imel tako ki greje 500 stopinj brez regulacije. Tako da sem kar malo cvikal. Taprve sem malo bolj od daleč in bolj nežno ampak ker ni bilo efekta sem drugič malo bolj približal in vstrajal kakšne 3 minute.