Zasebni vrtci

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
283
83
Pozdravljeni

Zanima me, če kdo ve, kje bi si lahko ogledal kakšen poslovni načrt za zasebni vrtec, ali pa karkoli podobnega, v zvevz z zasebnimi vrtci. Kakršne koli informacije ali povezave, bodo več kot dobrodošle
zmaga.gif

Hvala za pomoč

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Pozdravljeni

Zanima me, če kdo ve, kje bi si lahko ogledal kakšen poslovni načrt za zasebni vrtec, ali pa karkoli podobnega, v zvevz z zasebnimi vrtci. Kakršne koli informacije ali povezave, bodo več kot dobrodošle
zmaga.gif

Hvala za pomoč

Se ne splača.
Malo si poglej finance (mislim, da torkove ali sredine), kjer je obravnavana prav ta problematika. Oddajanje prostora (če ga imaš) je bolj donosno. Pogoji se vedno bolj zaostrujejo (morajo imeti toliko in toliko m2, igralnico, zunanji prostor, ...).

Stvar, ki se bo verjetno v bližnji prihodnjosti odvijala bodo vrtci v JU in v večjih podjetjih, ker bo le to delodajalcu prihranilo denar, delavcem olajšalo vsakdanjih, ...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
pomoje pa se se vedno splaca... glede na to, da je pac zacetni vlozek full velik, da se ne bo povrnil se neki casa, sam vseeno, pol si zaposlen, delas sz otroci, kar se mi zdi, da je lepo delo. vrtci so pa vse drazji, tko da bi moglo bit kar veliko zanimanje, pa se slisi se dost lepse, da otrok hodi v zasebni vrtec.

wc ni tku velik izdatek pomoje, kuhinja je pac malo vecji. seveda je tu se pohistvo, da baje morejo met za spat in tko otroci. igrisca so pa tko, odvisno kje bi bila lokacija. na trubarjevi v lj bi znal bit problem :D

pa se osebje, na 5 otrok mora biti 1 odrasu. obvezno pa more biti od teh zaposlen 1 pedagog al neki v tem smislu. tud kuharja ne rabis, saj si lahko organiziras, da hrano dobavlja drugi vrtec, ti le pac postrezes hrano, pa morda imas kuhinjo mal za pogret zadevo.

lp

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
283
83
Ravno iz tega razloga še vedno ičem, če obstaja kakšen poslovni načrt, da vidim, kje se zadeva "zatakne" pri stroških...

Kaj pa v primeru, da prostora ne rabiš kupit/najet?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
evo, slucajno sem gledal trenja in je blo glih na temo tega... da je premalo vrtcu. podatek je bil, da pac zasebni vrtec stane 480€. ceno lahko postavis sam, tako da bi lazje racunal uzemimo, da racunas 500€.

zaposleni morjo bit kao ti (vzojitelj/ca) in pedagoginja (jo zaposlis in ji das 1k € place), tolk da je srecna in kdaj nardi se kako naduro
smile-1.gif
pol je pa tku, da na 5 otroku more bit 1 odrastu. se pravi, ker sta 2 je to 10 otrok in tu nanese 5000€.

zdej pa se prostor. mores imeti zunanje igisce z nekaj igrali. moras imeti prirejen WC. imeti moras nekaj podobno kuhinji, vendar ne uzamemo kuharce, ker prevec stane, ampak se zmenimo, da od nekje pripeljejo pac iz drugega vrtca hrano. 20 dni 10 kosil po 2€ je 400€, pa recmo 500€ za hrano. potem mores pa se za zajtrk al malco jim neki dat, pa racunajmo se 250€. in pa rabis se sobo za spanje, se pravi morda zlozlive postle, kjer more biti se igralnica pa mizice pa tko. no, zdej ne vem kolk bi lahko recimo sam naredil od WCja do kuhinje in kolk bi se pr enmu mizarju zmenu za ugodno ceno pohistva... so se stroski. in tu mislim da je v grobem vse. predno pa se zalaufas mores met pa se milijon papirologije porihtane in ne vem kolk testu se... najbolj pomembno pa je da dobis koncesijo od obcine
shocked-1.gif

pa se neki strosku vode in elektrike in pride na grobo 2000€ na mesec strosku, ostane ti se pravi se 3000€.

zdej tu si jaz mislim da je tko, sam nisem pa 100%. morda so kaka odstopanja. vlozek je pac velik, sam jaz vseeno mislim, da je pol pa naprej lep denar. pa pomoje, da tud hitru nadoknadis tiste stroske za inspekcije...

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Za pogoje si poglej zakon o vrtcih (povezava do zakona) a pazi, saj so v UL 25/2008 izšle dopolnitve.

Upoštevajoč vse te pogoje, potrebne investicije in omejitve se vrtci ne splačajo (to pokaže že palčni izračun; pek007 je vse skupaj občutno preveč poenostavil. Ob vsem tem moraš upoštevati tudi omejitve, ki ti jih določa občina.

Kot sem že napisal: več imaš, če prostore oddaš.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
kje so se ti pa vsi davki in prispevki izgubili? tistih 3000 (ki jih tako ali tako ni) lahko daš mirne duše na 1000. s tem da si pozabil všteti še marsikaj, od plenic (dobro to lahko tudi starši prispevajo samo za 500€ se to nekako pričakuje da je všteto), do pranja posteljnine, posode, čistilnega servisa,...

sem imel enkrat predavanje, ko je ena gospodična predstavila svojo življensko zgodbo oz. kako si je zamislila, da bi imela vrtec. na kratko zapletlo se je, ker ni mogla dobiti cca. 25mio sit za odkup nekega poslovnega prostora ter preureditev le tega (ja potrebno je komplet električno napeljavo preuredit, komplet vodovod ter santirarije uredit,...). stroškovno je imela porihtano nekako takole (govorim po spominu): hrana iz bližnje šole, malica prek privatnika: 2€ skupaj na otroka. pranje preko servisa, ki je bil hkrati tudi čistilni servis 1x na teden ( v petek komplet čiščenje vsega), če sem si prav zapomnil 500€/mesec, plenice in ostale potrebščine bi prispevali starši. potem zaposlena bi bila ona + imela bi maloprostorca za razvoz otrok (šla je na foro, da jih ob nevem 4-5 pripelje na dom). skratka ko je potegnila črto, je ugotovila, da bi bila konec meseca na pozitivni 0 če bi bili vsi otroci ves čas v vrtcu za ceno 350€ mesečno, vseh stroškov pa se ne spomnim (vem da so bili vključeni še razni izleti, table, igrače,). v to je hotla it ker je imela sama tako majhnega otroka a je vse propadlo, ker ni dobila toliko kredita.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz bi takoj dala otroka v zasebni vrtec. To pa zato, ker sem javnega ful preplačala. Bila sem brezposelna in me je vrtec koštal čez 100 evrov. Malo morgen. Ne bodo vidli več mojega denarja.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Jaz bi takoj dala otroka v zasebni vrtec. To pa zato, ker sem javnega ful preplačala. Bila sem brezposelna in me je vrtec koštal čez 100 evrov. Malo morgen. Ne bodo vidli več mojega denarja.

Kakor se kruto sliši a 100€/mesec ni veliko in ne razumem, zakaj se čez to pritožuješ!
Brezposelni bi po mojem morali tako ali tako podati preverljive razloge zakaj vrtec sploh potrebujejo. Ne jemlji osebno a poznam par (in na pogled veliko več) brezposelnih in "brezposelnih" mamic, ki zjutraj otroka odpeljejo v vrtec in potem kofetkajo (in pri tem zapravijo vsaj toliko kolikor si ti napisala, da te je stal vrtec).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Sam sem pripravil palčni izračun (ob upoštevanju davkov, prispevkov, amortizacije opreme, elektrike, ogrevanja, vode, ipd.) in prišel do tega, da je "dobiček" vrtca z 1 zaposlenim in 10 otroci okoli 4.500€. Torej lastniku, ki tudi dela za svojo plačo ne ostane nič.

In to je seveda brez amortizacije ali najemnine prostorov.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Take babe bi tepu z bambusovo palčko po stopalih. Brezposelna lenoba cele dneve kofetka in zapravlja možev denar, otrok pa v vrtcu.
10.gif
Jaz sem sicer mnenja, da je za otroka dobro, da je med vrstniki in brez staršev par ur dnevno, a mislim da za take ženske to ni vodilo.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
hm, ja sej verjetno ni tko pac vse roznato... sam vrtec je pac vrtec... otroci pa otroci... nekako bi se pomoje dalo, tako da bi si tud za placo zasluzil... morda pa se kake subvencije... al pa bilo kaj...

lp

bom pa prebral ta zakon tud sam, pa bom vidu...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
283
83
Hm, torej ob upoštevanju investicije nakupa 7 najema prostorov, si nekako na 0. Kaj pa brez te investicije? Recimo samo z preurejanjem prostorov do standardov?

Če ima kdo kakršnokoli povezavo na to temo, bi mu bil zelo hvaležen:)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Osebno plačujem za sina 100 EUR in za hči 150 EUR pa pravijo da je poceni... Torej 250 EUR na mesec za vrtec in še 60 EUR za šolarko. Pa pravijo da je poceni... Je in ni...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
ksz

Prosim, da tema ostane na debati ali so vrtci ekonomsko upravičeni ali ne z vidika podjetništva in da se neha o tem, kdo ima lahko otroka v vrtcu in kdo ne.

lp

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
@sevlje: meni se zdi da je prav, da se pove kdo koliko plačuje za otroka. namreč tako tudi lažje določiš tržno ceno, ki jo želiš imeti. če je minimalno plačilo 100€, povprečno pa 250 € (jaz bom imel toliko ker lepo padeva v tak plačilni razdred z najnima plačama) za javni vrtec, potem lažje oblikuješ ceno za privat storitev.

@vogel: računaj na preurejanje da rabiš višje štekerje, zaščitene vse robove, vse cevi, omarice za shranjevanje oblačil, taka tla, da se lepo in hitro sčistijo, novo pleskanje sten, zaščito vrat,... osebno menim, da bi bila taka investicija za začetek nekje 10k€ če bi dobil poceni pohištvo ter poceni mojstre.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
če mi najdeš zasebnega s tako ponudbo kot ga ima javni za 100€ mi prosim pošlji kontakt.
+100€ za vrtec ni nič. že polovico od tega je samo hrana!

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Saj nisem rekel, da se ne smo povedati koliko se plačuje za vrtec, ampak, da se neha dajati razne nasvete o tem kdo naj da otroka v vrtec. Čeprav je pa tudi to irelevantno koliko kdo plačuje, ker ko nekdo odpira vrtec ga zanima polna cena za vrtec in mu je popolnoma vseeno ali plača 80% občina alis starši. Njemu je pomemben samo skupen znesek, ki pa je sedaj nekaj čez 400 eur.

lp

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Osebno plačujem za sina 100 EUR in za hči 150 EUR pa pravijo da je poceni... Torej 250 EUR na mesec za vrtec in še 60 EUR za šolarko. Pa pravijo da je poceni... Je in ni...
Sorči, ampak meni je blo pa drago, ko sama nisem dobivala nobenega in to mislim prav nobenega denarja. Ko si brezposeln, se moraš javljat na zavod, se angažirat za službe itn. Ne moreš voziti otroka s seboj. Kaj bi si delodajalec mislil, da ga boš tudi v službo pripeljala?
Mogoče 150 evrov ni dosti, če imaš ljubljansko plačo
bonk.gif
Če pa dobivaš čisto nulo, pa verjemi, da je ogromno.