Zaščitna folija za zaslon

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Kupujem novo folijo za Galaxy Nexus. Trenutno izbiram med XO skin, SGP in bodyguardz. Ima kdo kakšne izkušnje z omenjenimi folijami?

Kako so pa kaj cenene folije iz ebaya, se lahko primerjajo z njimi?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj kupit folijo za ekran, ki se 'ne more' popraskat? Jaz imam Nokio N8 leto in pol, nikoli folije preko in ni ene pikice na ekranu
tongue-1.gif

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Zelo enostavno se popraska, še posebej zato, ker ni Gorilla Glass. Daj na svoj ekran par zrnic peska ali kak drug trši material od zaslona in podrgni, boš tudi sam videl
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
high-end telefon kot je Nexus nima gorilla glass? To je kakšna zajebancija kupcev?
bonk.gif

Drugače pa imam telefon ves čas v žepu, kjer je bilo zraven telefona že marsikaj, tudi kovanci in ključi.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Jaz imam Gorilla Glass, pa se mi je tudi že naredilo par praskic. Sem kupil na ebayu neke folije za 3 eur (3kom), pa je slika tako zrncasta, da komaj kaj vidim.
grin1.gif
Tako da iščem kake boljše.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Three Layer protect – Screen protectors are protected by another layer of plastic sheet on the top & bottom of the screen protector to prevent scratching before installation.

20110830004128813.jpg

Prednost je, da je takoj po namestitvi brez praskice in da je ultra tanka in zaradi tega, se je praktično ne vidi.Slabost pa je, da se zelo hitro opraska, zato pa jih je več komadov v kompletu.

ebay nexus 10x caa 3eur

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Si jih že preizkusil? Kak je občutek drsenja v primerjavi z "golim" zaslonom? Je kaj slabša kvaliteta slike? Slabša občutljivost? Pomarančasta površina?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mogoče je za odtenek slabši filing drsenja, ostalo se ne pozna.

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Izgleda mikavno. Imaš morda izkušnje še z ostalimi priznanimi folijami, da bi lahko naredil primerjavo? Zaslon v redu zaščitijo pred praskami?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Imam izkušnje samo z Brando in ni ok.predebela folija, ki naredi zrnasto sliko. Drugače pa sem uporabljal samo te noname, kitajske folije , ki so ultra tanke in to je to.Zaslon je glede na debelino folije zelo dobro zaščiten.Praske ne pridejo skozi.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Jaz imam na svojem SGP oleophobic in drsi enako kot ekran (mogoče prvi dan po namestitvi malo slabše), se pa veliko lažje očisti

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Da ga lažje očistiš je bolj subjektivno mnenje.S folijo ali brez, čistim enako z alkoholom in ne vidim razlik. Se pa ekran dejansko majn masti, ko je folija gor
smile-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
high-end telefon kot je Nexus nima gorilla glass? To je kakšna zajebancija kupcev?
bonk.gif

Drugače pa imam telefon ves čas v žepu, kjer je bilo zraven telefona že marsikaj, tudi kovanci in ključi.

A tale Gorilla Glass se ne opraska kar tako? Sam imam Optimus Blacka in mi pod display piše tole: Corning Gorilla Glass. To je pravi ne? Namreč namen sem imel kupiti zaščitno folijo, vendar ga imam v etui-ju tako da mislim da skoraj ni potrebe. Sem pa pri prejšnjem Galaxy spici uporabljal neke bolj cheap folije (par € za 10 komadov preko e-baya) in se je folija zelo zelo hitro razpraskala...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
S folijo ga enostavno z majico obrišem in gre vse dol, brez folije pa se bolj ali manj samo razmaže in sem ga zato brisal s krpico za očala

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
bonk.gif

A tale Gorilla Glass se ne opraska kar tako? Sam imam Optimus Blacka in mi pod display piše tole: Corning Gorilla Glass. To je pravi ne? Namreč namen sem imel kupiti zaščitno folijo, vendar ga imam v etui-ju tako da mislim da skoraj ni potrebe. Sem pa pri prejšnjem Galaxy spici uporabljal neke bolj cheap folije (par € za 10 komadov preko e-baya) in se je folija zelo zelo hitro razpraskala...

Imam zdaj drugi telefon s gorilla glass in nisem dobil ene praske na ekran.

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Imam izkušnje samo z Brando in ni ok.predebela folija, ki naredi zrnasto sliko. Drugače pa sem uporabljal samo te noname, kitajske folije , ki so ultra tanke in to je to.Zaslon je glede na debelino folije zelo dobro zaščiten.Praske ne pridejo skozi.
A prsti dobro drsijo po tej foliji, ji primerljivo s čistim ekranom? Občutljivost je kaj slabša? Si konkretno od tega prodajalca naročil?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja, prsti dobro drsijo, je primerljivo. Občutljivost ni slabša. Ne, itak pride vse iz iste ttovarne oz. je proizvodni proces enak.