Zaščitna folija za avto

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Odločam se za nakup novega avta. Razmišljam pa, da bi potem kupil še posebno prozorno folijo, ki bi ščitila lak avta. Trenutno imamo doma scenica 2010 in saaba 9-3 letnik 2010, katerega bom prodal. Oba avta sta čisto hrapava, ker imamo v bližini delavnico, kjer vedno brusijo prikolce za tovornjake. Če se že spravijo barvati, me opozorijo in avto odmaknem. Vendar se še vseeno prime vse na lak in steklo in potem. Sej če je avto hrapav me ne moti tako, samo kaj se bo pa zgodilo na daljši rok ( recimo 5 let) ?
AIi te folije sploh kaj pomagajo in koliko je cena le teh ?
Ne mislim vsaka pol leta polirati avta. Še manj se pa kregati z sosedom.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
kupiš plastelin za okoli 10€ iz ebaya in spucaš avto 1x na leto in nebo več hrapav.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
u to jebo pa poznam, ko ti prah/barvo nanese na avto.
pri prejšnjem avtu sem prepozno opazil in ni šlo več dol, pa še vedel nisem točno od česa je. sem samo predvideval.
sedaj sem pa pravočasno opazil in šel takoj v pralnico, kjer so imel še stare trde krtače. pa je šlo dol.
največja jeba je ko po steklu pade in potem brisalci ne delajo dober pa še zjebejo se.
sem se zmenil s sodeom, da naj pove, ker tkole res ne more it, da pol soseke prebarva.

nazja na on topic:
cena za Mini-ja celga komple sem, na spletu zasledil ceno v črno mat folijo 1500€.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
valda negre dol če ne uporabiš pravih stvari.
kot sem napisal s plastelinom brez problemov in poškodb na laku.

ne pa neke stare krtače lol
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
od enga pranja tut ni blo tolk prask, da bi se sekiral. pa fertik je blo v 10min in 10€;)
stare nove kartač..., bla je petrolova avtopralnica:) niso ble tiste mehke krpice.

vsekakor pa hvala za nasvet glede plastelina!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
pa niti pranje tega ni odstranlo. mogoče je malo izboljšalo zadevo. zažrto je pa blo še vseeno v laku
najbolše to tak vidiš da daš vrečko (navadno polivinilasto) na roko in potegneš preko spucanega avta. če ni 100% gladko kot led potem je še vedno zažrto not.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ko grem z roko npr. ob strani po vratih je vse gladko, kot mora biti, streha in hauba pa steklo pa hrapavo.
Jaz sem z čiščenjem avta obseden, avto perem doma vsako vikend, pa čez teden sem 1x v avtopralnici. Problem, je ker se vse skupaj zažere v lak. Zato pa razmišljam še samo o kaki zaščiti, ker bom spet nov avto kupil, pa bom čez 14 dni na istem.Če je avto hrapav, me sploh tako ne moti, samo ko se potem čisto vse prime na njega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
čakaj, ustavi konje.

pol bošmel prek prozorno folijo, okej, a potem pa bo avto čist, ali bo samo čist čist takrat ko ga boš prodajal??? si eden tistih ki pusti folijo na telefonu do takrat ko ga prodaja? æeš da prodaja novega?...prvo tole premisli... če ni težava drugje in sicer v tvojem dojemanju.

Proti sosedu pa inšpektorja..ne more se on to tako it, da ti meče prah in barvo... take šala bajzerje je treba po prstih, ker zbijajo konkurenčnost resnim podjetjem ki imajo te norme (eko) poštimane.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Ko grem z roko npr. ob strani po vratih je vse gladko, kot mora biti, streha in hauba pa steklo pa hrapavo.
Jaz sem z čiščenjem avta obseden, avto perem doma vsako vikend, pa čez teden sem 1x v avtopralnici. Problem, je ker se vse skupaj zažere v lak. Zato pa razmišljam še samo o kaki zaščiti, ker bom spet nov avto kupil, pa bom čez 14 dni na istem.Če je avto hrapav, me sploh tako ne moti, samo ko se potem čisto vse prime na njega.

torej plastelin kot sem že 2x napisal. in nehaj toplo vodo odkrivat v folijah in nevem čem vse. ker bo isto. se bo pač v folijo zažrlo.
edina rešitev in 100% učinkovita je plastelin, i je narejen prav za take zadeve.

sad

Guru
24. avg 2007
21.168
9.801
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:

torej plastelin kot sem že 2x napisal. in nehaj toplo vodo odkrivat v folijah in nevem čem vse. ker bo isto. se bo pač v folijo zažrlo.
edina rešitev in 100% učinkovita je plastelin, i je narejen prav za take zadeve.
zmaga.gif

Pa obvezno poliranje potem, da zaščitiš ''ureznine'', ker sicer bo potem tam rjavelo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
poliranje nima nobene veze z zaščito. poliranje je za odstranitev poškodb.
razni voski in sealanti so pa za zaščitit lak

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ksz:

ja, res je... folija ne bo rešila problema... Zakaj raje sosed ne postavi steno, da ne letijo iskrice tja čez?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ksz:

ja, res je... folija ne bo rešila problema... Zakaj raje sosed ne postavi steno, da ne letijo iskrice tja čez?

problem je v barvanju, kjer veter tisti prah nosi po celi vasi
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah tole je pa težko rešljiv problem, ker barva se pač prime na vse.

Edino, da se avto pokrije z zaščitno ponjavo... potem bo pač ona umazana, ampak to ni tako hudo, a ne?