Zaščita pred ozonom...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Danes sem slišal, da zadnje čase nekaj škropijo po nebu, in sicer neko snov, zdaj če se ne motim je nek svinčen prah, ki se obdrži v zraku. To naj bi preprečevalo močen prodor žarkov...

Ve kdo kaj več o tem...ni zajebancija...tako pravi sosed

Sem pogledal zdaj in so res ko neki oblaki, razdeljeni in razpršeni po nebu...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Pred ozonom??? Ozon se pa nahaja 'malo' višje.

Pomoje je sosed mislil na posipavanje oblakov s srebrovim jodidom kot zaščita pred točo oz. "točonosnimi oblaki". To prakticirajo na štajerskem koncu in sicer s Cessno "posipavajo" nevarne oblake kateri predstavljajo grožnjo toče.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Za točo vem, da to delajo. Jaz živim na Primorskem, točneje ob Obali zato ne vem, če pride to posipanje v poštev.

Mislil pa sem, da zaradi ozonskih lukenj, je zarčenje zelo močno, oni pa nad nami trosijo neko snov, da nas to žarčenje ne opali...Zdaj v kero plast to sipljejo, ne vem. Sploh pa za to kar pravi sosed prvič čujem...
Zato, če kdo ve mogoče, da to resno počnejo, bi ga prisil za kakšno informacijo...
Lp

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
ne seveda ne počnejo tega, povprašaj soseda če so to slučajno mali zeleni možiclji

22. jul 2007
13.433
1.672
113
124

Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Za točo vem, da to delajo. Jaz živim na Primorskem, točneje ob Obali zato ne vem, če pride to posipanje v poštev.

Mislil pa sem, da zaradi ozonskih lukenj, je zarčenje zelo močno, oni pa nad nami trosijo neko snov, da nas to žarčenje ne opali...Zdaj v kero plast to sipljejo, ne vem. Sploh pa za to kar pravi sosed prvič čujem...
Zato, če kdo ve mogoče, da to resno počnejo, bi ga prisil za kakšno informacijo...
Lp
ha ha ha ti to resno
hysterical-1.gif
LPWWY

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
ne to ni za točo ali kaj podobnega

to naj bi amerikanci(po evropi brez dovoljenja) prašili z neko snovjo(in seveda učunkov na naravo se jih ne pozna), da bi kao bila zaščita pred soncem (namesto ozona).
Uglavnem delajo neke poskuse in ne vem kaj še. Se dobi po netu (tudi na 24ur, rtvslo straneh sem bral) o tej zadevi.
Pač spet delajo nekaj kar se jim njim gladko j.ebe, brez nobenga kaj vprašat al kaj.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne verjamem.
Ne morjo američani nad Evropo ničesar praskat. Časi hladne vojne so minili, Evropa tega ne pusti več.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ne verjamem.
Ne morjo američani nad Evropo ničesar praskat. Časi hladne vojne so minili, Evropa tega ne pusti več.

Si pozabil na nedavne CIA-jine prelete in vohunjenja nad nekaterimi EU državami (katere so še sami priznali) in na njihove zapore.... Evropa jim še kako marsikaj pusti. Zadnjič sm gledan spet Fahrenheit 911 in mi grejo tej Ameri spet totalno na kozlanje...