Žari s pokrovom in dim

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kolega se je podobno kot jaz navdušil za pokrit plinski žar, uporabljal ga bo na terasi na mizi, za senco pa ima čez navadno tendo s PVC platnom. V bistvu ni niti razmišljal o tem, kot šele sedaj tik pred nakupom in sicer dim iz žara...koliko ga je pri teh pokritih plinskih žarih pri normalni peki in če kaj dodatno dimiš v notranjosti? Sklepam, da ima neko prezračevanje, kjer gre dim tudi ven? Recimo Weber Q serija.

Je kdo že pekel na veliko pod kakšno tendo in kaj se je s tedno zgodilo čez čas? Črna, mastna,...? Ali ni neke panike?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Kolega se je podobno kot jaz navdušil za pokrit plinski žar, uporabljal ga bo na terasi na mizi, za senco pa ima čez navadno tendo s PVC platnom. V bistvu ni niti razmišljal o tem, kot šele sedaj tik pred nakupom in sicer dim iz žara...koliko ga je pri teh pokritih plinskih žarih pri normalni peki in če kaj dodatno dimiš v notranjosti? Sklepam, da ima neko prezračevanje, kjer gre dim tudi ven? Recimo Weber Q serija.

Je kdo že pekel na veliko pod kakšno tendo in kaj se je s tedno zgodilo čez čas? Črna, mastna,...? Ali ni neke panike?

sicer jaz mam zunaj pa je preko vedno tenda...ampak nisem še pogledal kak zgleda, če je kaj barve gori od dima...nazadnje se mi ni zdelo da bi blo kaj črno :D...mam pa to na morju tak da se to peče nonstop. ..ne sekiraj se boš pač mel malo črno...

v istvu če prav razmislim se niti nekak kritično ne kadi

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Zakaj pa nebi zložil tendo med pečenjem?Jaz imam (med drugimi) tudi plinskega, pa sem ga dodatno opremil z litoželezno rebrasto ploščo. Vse olje ostane tam. Dima praktično ni. Saj okus je boljši na pravi žerjavici, ampak hitrost celega postopka pečenja je pa pri plinu boljša.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Imam webra q serija. Dima med pečenjem ni veliko, razen če pretiravaš s kakšno marinado. Ga je pa dosti po pečenju, ko "skurim" rešetko, da jo lahko z drot piršno očistim.