zar plosca

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
iscem zar plosco kot je na sliki. ce ima kdo kaksno za prodat ali pa pozna livarja, ki ima tak muster se priporocam ...





 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Istega z direktnim vbrizgom?
wink-1.gif



Res najprej poglej ponudbo od Gorenca
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
ksz, upam da ni preveč offtopic. s čim čistite te plošče. Imel sem eno rebrasto od gorenca, ki se po nekaj letih ni dala več očistit, zato sem potem pekel na ravni plošči (tisti kao za ribe), tudi od gorenca, pa je bilo nekaj časa ok, zdaj pečem na njej samo še kostanj in koruzo, za ostalo je "presvinjska". Lani sem potem kupil novo rebrasto (pazi, že tretja), trikrat spekel gor, jo čistil in mazal z oljem kot piše v navodilih, ko sem četrtič pekel je bilo meso črno še preden se je popeklo po robovih.
bonk.gif
Zadnje leto pečem na ponaredku webra (vem da je to altergreh, ampak meni peče super), če mi uspe ugotovit kako čistit ploščo da je po nekaj uporabah še vedno "apetitlih" bom mogoče še kdaj kaj spekel gor. Hvala za uporabne nasvete.

A gorenc ima zdaj že kak drug sistem al je še vedno tako da greje samo tam kjer direktno kuri plin, na ostalem delu plošče pa bolj za en drek?
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
gorenc roba sux, ne vem zakaj vsi tak hvalite te polizdelke? a zato ker je domače?
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Žar na oglje je soliden. Drugega pa nisem še probal in tudi ne nameravam
tongue-1.gif
 

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik jello pravi:
ksz, upam da ni preveč offtopic. s čim čistite te plošče. Imel sem eno rebrasto od gorenca, ki se po nekaj letih ni dala več očistit, zato sem potem pekel na ravni plošči (tisti kao za ribe), tudi od gorenca, pa je bilo nekaj časa ok, zdaj pečem na njej samo še kostanj in koruzo, za ostalo je "presvinjska". Lani sem potem kupil novo rebrasto (pazi, že tretja), trikrat spekel gor, jo čistil in mazal z oljem kot piše v navodilih, ko sem četrtič pekel je bilo meso črno še preden se je popeklo po robovih.
bonk.gif
Zadnje leto pečem na ponaredku webra (vem da je to altergreh, ampak meni peče super), če mi uspe ugotovit kako čistit ploščo da je po nekaj uporabah še vedno "apetitlih" bom mogoče še kdaj kaj spekel gor. Hvala za uporabne nasvete.

A gorenc ima zdaj že kak drug sistem al je še vedno tako da greje samo tam kjer direktno kuri plin, na ostalem delu plošče pa bolj za en drek?

jaz vse te plosce cistim neposredno po uporabi in sicer precej zagrejes plato, polijes gor navadno vodo in ostanki mesa in zazganine dobesedno odplavajo dol s plate. jaz imam vse plate ravne in uporabim rostfrai spohtl, do popolnoma cistega.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jup to je d best način. Čista ko suza po tem tretmaju. Namažeš je še z malo olja in je tip top. Voda pomaga tud na rešetki - litoželezni. Se kar odlušči vse v momentu....
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Enako tudi pri meni ...

Vedno očistit ploščo takoj ko zadnji čevap dol vzameš
smile-1.gif


Ko je še vroča, najprej z inox strgalom potegnem parkrat dol ta grobe ostanke pečenja ... potem pa zalijem z radensko ... in plošča se skoraj sama očisti ... naslednjič lahko daš tudi belo meso direkt gor, pa ne bo črno.