Zapuščeno vozilo na zasebnem zemljišču

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Nekaj za alter pravnike.
priden.gif

Avto brez tablic na zasebnem zemljišču. Kakšen je postopek, da se ga legalno znebiš?

Redarji na zasebnem nimajo pooblastil, policija se z zapuščenimi ne ukvarja.

Ali ga lahko naložiš na avtovleko in zapelješ na deponijo za razgradnjo?
Lastnik vozila bo verjetno znorel in podal prijavo, da so mu avto ukradli ...
rolleyes-1.gif

Greš v civilno tožbo proti neznanemu lastniku za motenje posesti?
smile-1.gif

Verjetno nedokončana zgodba in bo avto prej segnil in ga potem odstraniš kot odpadek?
crazy1.gif

Torej? Dobiš avto brez tablic pred hišo in bi se ga rad znebil Kako naprej?
17758-icon_confused.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
To je najbrž motenje posesti in se pokliče policijo.
edit: klinc, najbrž tudi za to ni pristojna policija

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Malo za šalo: narediš samoprijavo, da imaš smeti na svoji zemlji. Inšpektor bo izdal odločbo, da jih moraš odstraniti in prvič bo najbrž brez kazni. Spoštuješ odločbo in odstraniš.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Porineš avto ob cesto na varno mesto, da ne povzroča nevarnosti in zadeva postane problem redarjev.
Če je zabremzan plačaš pivo bližnjemu kmetu in ti ga potegne s traktorjem.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
razbiješ steklo in pokličeš policaje.

Ti morajo zasebno lastnino zavarovati. Torej odvleči na varno.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.099
113
Pri meni je bil parkiran avto, ki zaradi okvare podvozja ni bil sposoben nadaljne vožnje in me je lastnik prosil, če lahko 'nekaj dni' počaka, da dobil del in ga zrihta. Po dobrem mesecu in nekaj praznih obljubah se ni zgodilo nič, ker je bil na zasebnem zemljišču, ga tudi odvozna služba oz. pajek niso hotli odpeljati. Sam si stroškov avtovleke seveda nisem hotel delati, na roke se ga pa ni dalo premakniti čez cesto. Na koncu je pomagalo to, da sem izpadel neučakan siten drek in avto je lastnik naslednji dan odpeljal z avtovleko. Policija ni mogla nič, ker je bil na zasebnem dovozu in je imelo tablice.
Tako da ne vem, kako se v praksi izvajajo grožnje s tablami 'v primeru napačnega parkiranja bo vozilo odstranjeno na vaše stroške'. Bi rad izvedel, kako to izvedeš.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Smo imeli podoben primer na parkirišču (ob ulici pravokotno do pločnika) v solasti več stanovanj v bloku in vrstnih hišah. Zapuščen avto, ki se ga ni nihče hotel dotaknit. No potem je enkrat slučajno spustila ročna in se je zapeljal na sredino ulice, po kateri vozi mestni avtobus - tik-tak in so avto naložili na pajka in odpeljali v nadaljno "obravnavo".

PS: Nisem bil akter, sem pa videl da stoji na cesti in odvoz.
wink-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Do tega premika na javno površino smo tudi mi prišli po drugi rundi obravnave "tekočih zadev" ...

Ostane še opcija, da pride do požara na vozilu in se ga odstrani kot odpadek.
Samo na čigave stroške gre potem?

Torej na zasebni lasti, firma d.o.o. in etažnih lastnikov nimaš druge opcije kot tožba proti znanemu lastniku,
drugače pa premik na javno površino in naj pristojne službe obravnavajo naprej.

Svinjarija na x2... Vedno bolj mi je všeč ameriški sistem:

images.jpg

Kako pa je z avtomobili kateri so zarubljeni in rubežnik noče skladiščit na svojih površinah ker mu je to dodatni strošek?!
Rubežnik zapleni vozilo, zapiše lokacijo (po navadi naslov dolžnika) in avo lepo stoji tudi po nekaj let tokrat na javni površini.
Okoli blokov je itak premalo prostorov in potem ti eno tako vozilo lepo razpada že dve leti na parkplacu...
To bi rubežnike tudi postavil pred zid in uporabil zgornji ameriški sistem...
rolleyes-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če bi ga meni en brezobzirno pustil, bi neznani storilec vrgel opeko v šajbo, nakar bi se magično dal v ler in bi se vozilo premaknilo dol iz moje zemlje.

Imam pa tudi soseda z viličarjem :D

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
ksz

še en primer, Slovenec sem, znajdem se, država pokvarjena, ne dela niti
grin1.gif