Zaposlitev za določen čas in status študenta

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Včeraj sem podpisal pogodbo za zaposlitev za določen čas (1 leto s poizskusno dobo 3 mesece), zanima me ali je to "kompatibilno" z statusom rednega študenta (2.vpis), sicer sem bolj kot ne vpisan na fax zaradi statusa in bonov
smile-1.gif

No to kar mene skrbi je dohodnina. Prek študenta sem zaslužil kar nekaj sto evrčkov preveč, kot bi lahko, zdaj pa bom še prejemal mesečno plačo in tu pa tam kaj "delal" prek študenta. Če ima kdo izkušnje s tem (dvomim da kdo od tu nima) bi bil hvaležen če kako več o tem napiše.

Hvala

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
eno je da si študent in delaš preko študentskega servisa, drugo pa je, da podpišeš za določen čas. Verjetno si dobil delavno knjižico?

ker ne moreš hkrati biti redni študent in biti redno zaposlen.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pač ali delaš redno ali pa si študent in delaš prek študenta. Eno ali drugo
smirk-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
LAHKO JE!!!

Še ena lukna v zakonu pač.

@CyberShot: nesmeš več delat prek študentskega servisa zdej, ko si redno zaposlen. Bone lahko normalno kupuješ ker ne preverjajo.

Aja, pa nisi več dodatno zavarovan, tko da si morš to uredit.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
ker ne moreš hkrati biti redni študent in biti redno zaposlen.
tudi sam sem tako mislil pa ni čisto tako. lahko je ker obstajajo redna delovna mesta za naprimer popoldanske/nočne ure. je pa potem tako, da si mora urediti zavarovanje in načeloma bi moral sporočiti na faxu da je redno zaposlen.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
LAHKO JE!!!

Še ena lukna v zakonu pač.

@CyberShot: nesmeš več delat prek študentskega servisa zdej, ko si redno zaposlen. Bone lahko normalno kupuješ ker ne preverjajo.

Aja, pa nisi več dodatno zavarovan, tko da si morš to uredit.

Dobr če tako goljufaš pol lahko še 10 let je na bone
grin1.gif
nabaviš nalepko pa je. (bone že dobiš nekje).

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
sm bil na istem kot ti lani!

lahk si zaposlen in študent, vendar
1) naj ne bi kupoval bonov in koristil študentskih ugodnosti
2) ko bodo na banki ugotovili, da prejemaš dohodek, plačo (vsak mesec) - začneš plačevati vodenje računa (ko si študent, ga ne) - jst sm letos spet študent in nisem nikjer zaposlen, pa se jim tega ne da poštimat, potrdilo o šolanju pa jim tudi ni dovolj

ne vem pa kolko te preverjajo - če je kje durs, le pazi, ker tam ni pardonov
wink-1.gif

lp
pikc