Zaposlitev na področju kohezijske politike

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Ker iščem službo, sem opazil v državi veliko prostih delovnih mest povezanih s kohezijsko politiko.

Sem malo pogledal področje in se pozanimal kako je s temi zaposlitvami. Delo in področje se mi zdita zanimiva. Sem pa dobil kar nekaj različnih informacij glede zaposlitve. Velika večina prostih delovnih mest naj bi bila "namenjena" zaposlenim, ki so do sedaj delali na tem področju in so imeli pogodbe za določen čas. Sigurno so ti v prednosti zaradi poznavanja področja, me pa zanima ali se splača prijavit in si vzeti čas za preučitev področja ali so več ali manj ta delovna mesta že "rezervirana oziroma koliko je več delovnih mest kot je bilo do sedaj zaposlenih za določen čas?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Alan_Bastard pravi:
Ker iščem službo, sem opazil v državi veliko prostih delovnih mest povezanih s kohezijsko politiko.

Sem malo pogledal področje in se pozanimal kako je s temi zaposlitvami. Delo in področje se mi zdita zanimiva. Sem pa dobil kar nekaj različnih informacij glede zaposlitve. Velika večina prostih delovnih mest naj bi bila "namenjena" zaposlenim, ki so do sedaj delali na tem področju in so imeli pogodbe za določen čas. Sigurno so ti v prednosti zaradi poznavanja področja, me pa zanima ali se splača prijavit in si vzeti čas za preučitev področja ali so več ali manj ta delovna mesta že "rezervirana oziroma koliko je več delovnih mest kot je bilo do sedaj zaposlenih za določen čas?

Ne bit kot gorenjci pa jamrat da na lotu nikoli nič ne zadaneš če niti srečke ne vplačaš!
grin1.gif

Sicer ne bom konkretno okoli teh služb, ampak poznam primer ko so bila mesta (JU) ki so sicer morala biti razpisana že oddana, pa je prišel kandidat ki je prepričal odločevalca da je boljši in mu je le-ta dal službo. Torej v tem pogledu, sploh če gre za nek generičen razpis s strani države bi rekel da s pravimi kompetencami imaš vedno možnosti (prvi pogoj je da zadostuješ jasno vsem razpisnim pogojem na max, drugi pa da dejansko imaš pojma o zadevi in znaš to tudi argumentirat).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Manjka sicer še tretji pogoj: da bo odločevalec res delal v smislu, da bo imel najbolj primernega zaposlenega in ne kako spravit od tete sina do službe...
grin1.gif
Ali pa kako plačat donatorju volilne kampanije, itd..