Zaostajanje kableskega signala?!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Situacija => dokler sta bila v hiši 2 CRT televizorja je bilo vse ok, ko sta naenkrat laufala oba aparata je bil program sočasno, ni signal zaostajal. Ko pa smo zamenjali 1 CRT za novega Philipsovega LCDja pa sedaj en signal zaostaja in ko gledamo vsi naenkrat npr. POP TV fulll odmeva. Je tukaj kaj za naredit?
smile-1.gif
hvala

Lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne tolko nabijat, da odmeva?
tongue-1.gif

Menda nimaš dveh tvjev enega zraven drugega, poj pa vsak na enega gleda...

Sicer pa: zamik nastane zaradi različno hitrega procesiranja signala, čisto normalen pojav. Če ugibam, LCD zaostaja?
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To je meni vse jasno kaj ste napisali
smile-1.gif
Zanimalo me samo če kakšna rešitev, mogoče da daš na CRT kak vmesnik, kaj pa jaz vem..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hihi, pr nas mamo tut podobno situacijo
smile-1.gif

stari starši spodaj na sobni anteni gledajo
mladi pa zgoraj na siol tv-ju (obe crt) in se tudi sliši zamik:)

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
pri meni je razlika (zamik) v primeru, da na enem gledam analogni na drugem pa digitalni signal (DVB-C vgrajen v TV). V obeh primerih kabelska od turnška....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja to smo že pri nas tudi opazili, ko smo imeli v eni sobi pred letom digitalni reciver (HBO in to sranje..)

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
do zamika pride zaradi obdelave signala pri ponudniku storitve (kabelska, IP TV). pri siolu je npr. ta zamik (bil) cca 2 sekundi, kar se je opazilo med svetovnim prvenstvom v nogometu, ko so se gostje v lokalu, ki je imel TV na analogen signal, začeli dreti GOOOOOOL dve sekundi prej, kot gostje v sosednjem lokalu, ki so gledali TV preko siola
grin1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
LCD verjetno zaostaja. To je logicno. Prebral sem tudi, da je bilo ze razlozeno zakaj.
Med IPTV in analogno TV pa zaostaja jasno IPTV.

Ampak za normalnega uporabnika to nic ne pomeni, ker itak ne ve, da karkoli zaostaja, ce gleda le en tv naenkrat....pa tudi zaostanek je majhen (1 sekunda, mogoce malce dlje).

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
splošno znano je a LCD televizorji dlje časa obdelujejo sliko in zvok, kar pomeni da prihaja do zamika (ali v vašem primeru od tega nadležnega 'ehota'...mislim da se valovanja zvoka nekaj pokrižajo in duplirajo valovi).

(isti efekt imaš če istočasno poslušaš zvok preko TV-ja in reciverja).

Tak da....tukaj ni kaj narediti...LCD je počasnejši in bojo stalno problemi dokler ne boste kupili še drugega LCD-ja (Pa še to odvisno kater bo, ker so različno 'hitri' oz. 'počasni').