Zandona ali Dainese

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Dainese mi je malo bolj znana, Zandona pa še ne poznam. Kupujem pa želvo in spodnji del hlač s ščitniki. Dainese ima v kombinaciji Active vest všito želvo, Zandona pa ima ločeno želvo. V bistvu mi je vseeno. Cene so primerljive, nimam pa izkušenj z Zandono. Kakšen nasvet, lahko je tudi kakšna druga firma. Iščem pa novo želvo ter kakšne hlače s ščitniki.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Dirkati ravno, kakšno hitro smučanje ali skok bi pa začel izvajati ja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hlač po mojem ne rabiš, razen če se misliš med drevesi nažigat, želvo imam pa jaz od POC, tud dainese nebi smel bit slab, sem pa dobil jaz mojo super ugodno za 50€ (znižana s 100)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zandona želvo imam jaz. Pripomb zaenkrat nimam čisto nobenih. Lani sem tudi enkrat prav konkretno padel na smučanju (reset spomina), pa je ostala cela tako želva kot hrbet.

Tukaj si pogledal?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zandona želvo imam jaz. Pripomb zaenkrat nimam čisto nobenih. Lani sem tudi enkrat prav konkretno padel na smučanju (reset spomina), pa je ostala cela tako želva kot hrbet.

Tukaj si pogledal?

To si bil brez čelade?

Hvala za link, bom pogledal, na prvi uč so cenejši od TC shop-a.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kaj pa je narobe? Sej ne smučaš tak, je še pajac čez, razen, če imaš ti kakšen drugi način.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Lej, jaz se vozim s peciklom po gozdu in nažigam take in drugačne skoke, kjer so ovire mnogo bolj trde kot na smučišču, pa ne nosim takih hlač
grin1.gif

Seveda pa nosim polno čelado (delno za bord), želvo in kolenčnike (na bajku).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ma ne vem, lansko leto sem imel čudno sezono. Parkrat sem sem konkretno sesul, preveč želel od sebe ter dva bližnja srečanja s "smučarjema".

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Potem pa še hokejske ščitnike nabavi
grin1.gif

Naljboljši ščitnik je glava(zdrava pamet po domače). Ker pa se nesrečam ne moreš izognit maš zaščitno opremo. Nekje pa je treba potegnit mejo med nujno zaščito in pretiravanjem. Zame to za smučarijo obsega čelado, želvo, očala in debele rokavice. Kar je več je zame nad cost/benefitom.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ma bom poskusil tiste hlače oblečt pa bom videl kakšen je občutek ter koliko ti vzame na gibljivosti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
To si bil brez čelade?
S čelado. Brez nje je vprašanje, če bi bila moja lubenica še v enem kosu. Padec na glavo in hrbet pri cca 50 km/h.

Ampak ne zastopim, kaj ti bojo ščitniki za noge. Kakšnih natrganih križnih vezi (kar se še najbolj dogaja pri smučanju) ti ravno ne bodo preprečili, ker so ščitniki namenjeni bolj zaradi preprečevanja lomov kosti zaradi bočnih udarcev, tega pa pri smučanju ni ravno veliko.
Želva je pa druga reč. Enkrat se mi je na Krvavcu odzadaj zaletel en tamal, ki se ni mogel ustaviti. Če bi imel malo večjo brzino, pa da bi bil jaz brez ruzaka, bi jaz postal invalid. In takih tamalih, ki divjajo, imaš kar nekaj. Da ne omenjam vseh drugih.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Lansko leto na Krvavcu se spustim iz vrha ter izberem progo, ki spominja na malo dolino, na levi in desni strani pa rastje. Nenkrat iz desne, poraščena z iglavci, direktno vame "ski cross" mula direktno v moj bok. Samo moja sreča, da sem jo zaznal s kotičkom očesa in sem ji malo nastavil hrbta, kjer sem imel želvo. Padla sva oba, moja sreča, da sem padel na njo ter jo dobesedno pomečkal z vso težo in silo, ki sem jo imel v dani hitrosti. Meni na vso srečo nič, njo so pa odpeljali. Krasna izkušnja.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Jes mam Zandono za na motor in zaenkrat brez posebnosti. Kolega ima Dainesejevo želvo,pa so mu začeli ježki popuščat.
Bi pa nekak reku, da karkol uzameš, je dober nakup.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Lansko leto na Krvavcu se spustim iz vrha ter izberem progo, ki spominja na malo dolino, na levi in desni strani pa rastje. Nenkrat iz desne, poraščena z iglavci, direktno vame "ski cross" mula direktno v moj bok. Samo moja sreča, da sem jo zaznal s kotičkom očesa in sem ji malo nastavil hrbta, kjer sem imel želvo. Padla sva oba, moja sreča, da sem padel na njo ter jo dobesedno pomečkal z vso težo in silo, ki sem jo imel v dani hitrosti. Meni na vso srečo nič, njo so pa odpeljali. Krasna izkušnja.

ok. torej je fajn imeti čelado. se strinjam. tudi želva je še ok.
ampak hlače so pa totalna bedarija....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:

Offtrakovci so vedno nevarni, da pri kakem grmiču vdarijo ven, ponavadi s polnim gasom. S frendom sma včeraj/predvčerajšnim furala malo offtrack, pa vsakič ko sma se vključevala, sma načeloma prihajala pod malim kotom oz. kar peš, ker tut če počasi prisfiraš ven, lahko imaš elan padalca pa sta pečenke.

So pa pri nas v zadnjem tednu peljali že ene 50 komadov, vsakič ko priskijama v dolino (to je recimo vsake tričetrt ure), stoji rešilko doli,
pijema kuhanca, pa pravi kelnar, da večina ponesrečencev je offtrakovcev in divjakov, in procent tistih ki niso nič krivi in dobijo koga v hrbet.

Vse to še človek preživi, ko pa mi mulo z ajpodom skija, hočem prehitet, pa logično vsakega slišiš, da ti zadaj spluži, se mu umakneš
model pa na boli ga qrac fura on dalje svojih 20kmh po pisti.