Zamrzovalna skrinja

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Torej - v čem je fora, da mora zadeva stati pri miru 24 ur, preden priklopiš in če prestavlaš ne vem koliko ur spet? To piše navadno v navodilih.
In zakaj se gre? Prestavim nekaj dni nazaj zamrzovalno skrinjo iz enega prostora v drugega - kakšnih 5m poti, temperatura v obeh prostorih približno ista. Ugasnem skrinjo, prestavim, priklopim nazaj. In po tistem se mi zdi, da skrinja skoraj ves čas obratuje (kompresor laufa). Mogoče je že prej pa nisem bil pozoren, mogoče zaradi prestavljanja. Kaj bi lahko bilo narobe? Gre pa za gorenjevo zadevo, staro že kar kakšnih 10 let.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Malo prekontroliraj kak imaš nastavljeno temepraturo - da ni na maximumu, da ni mogoče vklopljen gumb za stalno delovanje ('Frost' funkcija)...če oboje štima je verjetno šel termostat..kar pa nima veze s prestavljanjem Običjano naj bi zadeva mirovala zaradi olja v kompresorju....torej če si jo dal iz prostora v prostor jo enostavno prižgeš nazaj (v kolikor je niste obračali na glavo).

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Stalno delovanje ni vklopljeno, termostat dela (če zmanjšam jakost hlajenja se kompresor ustavi). Plin tudi ni mogel tačas uiti.
Zanima me pa kako je kaj s tesnilom - običajno preživi samo skrinjo, ali mu pade sposobnost tesnenja? Sem ga sicer očistil, se pa nekam sumljivo proti robu pojavlja led.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Smo ravno par tednov nazaj kupili novo skrinjo Bosch. Naj bi pred priklopom bila na miru pičle 3 ure.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja evo sedaj 1 kompetenten odgovor :

Poleg tega, da plin mora biti, mora biti tudi pravilno razporejen, torej, če med prestavitvijo ne boš nikamor nagibal skrinje in jo boš povsem vodoravno prenesel, ti kar takoj vklopi, sicer pa , če jo daš na bok, se plin narobe razdeli, potem pa, ko zalaufaš kompresor, se sploh prav ne porazporedi ali pa rabi zelo dolg čas in vmes ne dela pravilno, zmrzuje, se sliši pretakanje plina .... ....... to je to ..........

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Sem ze, pa na zalost ni bilo ekspres odziva(ali pa sem kaj zajebal,ker sem cifro iskal med ZS in ne vem ce sem pravo klical.in sms. Je pa treba ukrepat, tako da sem letel po tisto v zgornjem linku(do ponedeljka ne bi zdrzala, po vasi pa se mi ne da mesa nositi.)

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem bil včeraj in danes malo bolj frei pa smo vzeli samo ženin telefon s sabo.
smile-1.gif

In tudi če bi delal ti jo pred ponedeljkom ne bi mogel zrihtati. Žal včasih ne rata. Sicer pri tej kaj več kot 30 eur ceneje itak ne bi šlo, tako da tudi finančno ni kakšne velike razlike
smile-1.gif

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Sem predvideval da nekih cudezov ne bo. Skoraj polne skrinje se mi pa ni dalo vlacit po vasi.
Lahko pa poves kak "mit" o beko skrinjah.
Zato sem proti veceru sel v btc danes dopoldan so pa prelagali.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Za začetek... a si ziher, da bi rad skrinjo, al bi raje pokončni zmrzovalnik? V skrinjo lahko grejo večje stvari, ampak je bolj nepregledna. Predstavljaj si, kako sklonjen do tal koplješ po njej in vlečeš ven.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Sigurno skrinjo.
Imamo že zdaj oboje, ampak skrinjo je treba po 20+ letih nujno zamenjat.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Karkoli vzameš vedi da 20 let nebo zdržala. Mi smo spomladi gorenje in se nabira led da ni za verjet.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Saj ne računam, da bo nova zdržala 20let.
Zdajšnja je toliko stara...ampak jo bo treba zamenjta

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
off topic nasvet - preveri kolk mas velika vrata.. kaj lahko spravis not in kaj ven.. sam mam zaradi vrat omejeno izbiro zalogovnikov