Zamrzovalna omara

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Se bom še jaz obrnil na sem po nasvet.

Nabavlja se zmrzovalna omara.

Pogoji:
  • NO FROST
  • prostornina +/- 250 l
  • majhna poraba (vsaj A+ - in ja vem, da A+ še ne pomeni kaj dosti)
  • želja, da postaviš in da pozabiš nanjo

Saj ožji izbor je že narejen:

In se seveda porajajo vprašanja:
  • elektronsko upravljanje pro/contra?!?
  • A+ ali A++
  • je "priznana znamka" vredna svojega denarja? Popravek - ali ima kdo te modele Beko že v uporabi in izkušnje z njimi? Ker na prvo vprašanje načeloma poznam odgovor.

Če se vam da se razpišite - me boste verjetno še bolj zmedli.
tongue-1.gif

Aja - če se ne bi razvila debata - malo pomoči:
  • številka 1. spada med RDEČE
  • številka 2. med BELE (drek - se napis ne vidi: BELE)
  • številka pa 3. spada med ČRNE

pozdrav.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
1. Nimam omare, imam pa hladilnik in štedilnik Beko že kar nekaj let, BP.
2. Energijski razredi meni ne pomenijo NIČ pri nakupu - poglej nabavno ceno, letno porabo elektrike, ceno elektrike,... pa ugotoviš, da se ti tisti A splača po 56 letih.
3. Čim manj elektronike, manj možnosti odpovedi.
4. Značke so drage... pa precejšnja možnost je, da je tisto z značko in tisto "brez" narejeno na istem traku

Tvoje barve pa mi niso čisto jasne.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Thx - bolj kot ne potrditev mojega razmišljanja, razen mogoče elektronskega upravljanja.

Energijski razredi pa meni špilajo samo zaradi "gretja" okolice - manjša poraba energije => manj oddajanja v okolico => hladenjša klet (hebi ga - omara pač stoji v kleti - pozimi je OK, poleti pa žal dogreva).

Glede barv - nimajo neke direktne povezave s samimi napravami - sem upal, da bom z "belimi, rdečimi in črnimi" vzpodbudil debato v tej temi.
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kupi kar z elektroniko, sem imel dva liebherjeva hladilnika (res top, ker sem mislil, da bo tako kot petdeset let nazaj delalo vecno in vse mehansko) pa je en crknil prej kot drugi. pri beli tehniki je vazna samo se dolzina garancije in kvaliteten servis. vse je enako slabo narejeno.

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Se bom še jaz obrnil na sem po nasvet.

Nabavlja se zmrzovalna omara.

Pogoji:
  • NO FROST
  • prostornina +/- 250 l
  • majhna poraba (vsaj A+ - in ja vem, da A+ še ne pomeni kaj dosti)
  • želja, da postaviš in da pozabiš nanjo

Saj ožji izbor je že narejen:

In se seveda porajajo vprašanja:
  • elektronsko upravljanje pro/contra?!?
  • A+ ali A++
  • je "priznana znamka" vredna svojega denarja? Popravek - ali ima kdo te modele Beko že v uporabi in izkušnje z njimi? Ker na prvo vprašanje načeloma poznam odgovor.

Če se vam da se razpišite - me boste verjetno še bolj zmedli.
tongue-1.gif

Aja - če se ne bi razvila debata - malo pomoči:
  • številka 1. spada med RDEČE
  • številka 2. med BELE (drek - se napis ne vidi: BELE)
  • številka pa 3. spada med ČRNE

pozdrav.gif

tkole.... poglej nujno da maš vsaj en, č ene dva big boxa (če boš kake domače zadeve not basal). lasdlci so relativno majhni in big box zna pomagat. Razn če ne žviš sam od pakung iz štacun

fajn je če je inverter oz če ma dobro izolacijo...tako prideš na A++, oz A+++
nujno poglej:
- zmogljivost zamrzovanja
- zadrževalni čas ob motnjah..sm not spada vse od tega da ti omara crkne do problemov z oskrbo s štroom

poglej si boscheve omare. te so dost okej, okej so tud Liebherjeeve (tle glej predvsem nemški, pa avstriski trg...tle je celovitza ponudba artiklov, ti jo uvozijo, še prej ti povejo ceno, da jo dobiš pa traja do 1 meseca...pa garancijo majo sam 2 leti, tk oda do 5 jo morš dokupt)

Liebherr premium maš no frost, rajng A+++, največjo zmogljivsot zamrzovanj ana 24 ur, ter najdaljši čas ob motnjah, ki g alahk š epodaljša, če nabavš njihove akumulatorje hladu. Imajo pa eno hudo napako - cena......

jam mam skrinjo liebherr premuim 3656, a+++, skuri ene 150 kwh/leto, mogoče par 10 več (super frost) bla je 800 € (dobiš cca 100 € popusta, sam sm jih zagonu za dodatno garancijo - za dodatn a3 leta, tko da ma 5 let)...vredno vsakega centa.
če te ka več zanim ame lahk na privat povprašaš pa ti z največjim veseljm povem

še nekaj..kje jo boš mel? sprašujem zaradi:
- hrupa. ki ga povzorča (če je eno frost in kaka bolj cheap varianat, boš mel muziko)
- ko se odločiš za dotični modečl, preceri še kake zahteve ima 8odmaknjenost od ovir (sten,polic), itd, da en bo mela težav z odvajanjem zraka)