Zamenjava

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Evo situacija

Trenutno sem na Telekomu. Imam optiko (nimam pojma hitrosti). Telefon. Televizijo (ampak kabelsko - torej optika do modema, potem pa baker naprej direktno v TV, brez vmesne škatle). Sedaj plačujem cca 45€

Je kakšna alternativa?

Moja zahteva je le tv brez dodatne škatle in daljinca. Še kdo to omogoča?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Kako ne omogoča. Anteno daj na streho in boš imel samo pilota v roki
cheer.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tudi moje, sploh ko probaš tržnikom dopovedat, da NE boš imel še ene škatlice in dodatnega dalinjca
grin1.gif

Telekom mislim da je dejansko edini, ki se je lotil te grdobije, namreč, oni edini imajo dodaten lasek optike samo za kablsko TV. Zdej, pustimo tehnologijo ki so jo uporabili, ampak dejansko gre za ločen fizični svet, kjer ostali operaterji tega preprosto nimajo.

Sicer pa, imaš samo optiko v hiši, nimaš lokalnega kablskega operaterja? Ti so vedno zainteresirani pridobit novo stranko...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Imam ločenega kabelskega operaterja, samo potem nič nisem na boljšem.

Enostavno sem mislil, da še kdo drug to ponuja. Pisal na Telemach, pa niso niti odgovorili na mail.

Eh ja, očitno ni druge kot da tu ostanem, ker še ene škatle nočem.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
ČE ti po pravici povem niti ne vem točno kdo je ta kablaš. Enostavno sem mislil da kdo od "velikih" tudi ponuja kabelsko preko optike (pa čeprav tv gledam mogoče skupaj pol ure na teden)

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Isti princip uporablja na optiki tudi moj operater (Teleing) in mislim, da je edini smiseln, če želiš ponujati na optiki storitve klasične kabelske TV.

Eno vlakno gre direktno v pretvornik Optika - Coax, drugo vlakno pa se potem brez omejitev lahko uporablja za internet, telefonijo in morebitni IPTV (ga še ne ponujajo). So pa prisotni bolj ali manj zgolj v SV Sloveniji.

Zadeva deluje odlično.

22. jul 2007
13.389
1.646
113
124
Tudi sam sem z našim zadovoljen, tudi če gre kdaj kaj narobe pokličem dežurnega in je zadeva v roku par 10 min odpravljnena-seveda če ni kakšna večja zadeva
zmaga.gif