zamenjava za e72

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Torej odločil sem se, da menjam e72 staro cca 2 meseca..Prevec bugov se pojavlja, to je edini razlog zakaj grem v menjavo..

Rabim pa telefon, vsaj 5M kamera, po moznosti HD,
Dober push mail client, na e72 sem zadevo rešil z aplikacijo Integral.
Skratka zanesljiv, kompakten telefon..Prej sem imel NOKIO E65 več kot dve leti, vmes sem imel ze omnio, ter 5800xpress ampak touch ni zame.E72, je super telefon, ampak totalno nezanesljiv..Torej, kaj priporočate?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Unknown_user se strinjam s tabo, sranje od telefona po zanesljivo AMPAK svetujem ti da še počakaš teden ali dva. Vsi Nokia novejši modeli so dobili že nov FW, le E72 še ne in mislim da bo slej kot prej. Mislim da zato tako dolgo čakajo ker bo naslednji FW konkreten
wink-1.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Folk pravi, da ko se pogovarja z mano, da sliši samega sebe v zvočniku..Gsm mi ni nikoli padel na tla, ampak se mi zdi, da se to prej ni pojavljalo.Je to firmware bug ali hardverski problem?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Probaj zmanjšati glasnost zvočnika, se pravi tistega kjer ti poslušaš sogovornika. Se meni včasih pojavi da slišim sebe ko govorim s sestro ki uporablja iPhone, ko pa zmanjša glasnost je uredu. Pa ne zdej na minimalno dat, toliko da normalno slišiš.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imaš mogoče simobilov aparat in mobitelovo sim?

To sem imel jaz, pa je telefon bil počasen, pushmail ni delal, zaganjal se nanovo, kup težav,
pol pa sem po nasvetu strokovnjaka dal gor orginalen nokijin sw (ali mobitelov) in daj telefon dela v nulo.

Itak še je insektov polno ampak v primerjavi s prej imam drug telefon za ceno 5€ kaj sem jih dal za menjavo.
Ta SW je star kot biblija in pripravljajo novega ki bi naj bil bug-free.

Samega telefona zdaj ne menjam za nič na svetu. Enostavno prfekten je. Sem imel na posoji 97tko,
pa je tel samo šminka.

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Telefon sem kupil na Mobitelu, verzija SW je 022.007..Uglavnem gsm je super, touch mi pac ne pase, zato neki I phoni ipd ne pridejo v postev.Priznam pa, da me moti, da recimo, ko zaključim klic, če 5 sek traja, izpisano ime klicatelja, da se resetira tu pa tam, da me folk ne slisi na momente, da kamera dela prepočasi, da mi nikakor ni uspelo nastaviti push maila, da garmin ne dela (sreca, da je OVI maps free), ter se in se bugov, ki sem jih trenutno pozabu...Kdaj lahko pricakujem novi software?Resno razmisljam, da bi presaltal na E75, ampak ma slabo kamero...Zadnic je kolega imel nekega samsunga, ki snema video v HD, super stvarca, sam se ne spomnim al je touch al ni..ker kot pravim ,touch ne pride v postev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Reskiraj teh 5-10€ za nov SW. To sem storil jaz pa imam zdaj "drug" telefon brez ene pripombe.
Pa daj zadevo nekemu maherju ne domačemu tunerju
smile-1.gif

Ne hodi "nazaj" na e75, edino če ti qwerty slajder tok paše. Sem jo imel, kul telefon sicer
ampak se z 72tko težko primerja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Zadnic je kolega imel nekega samsunga, ki snema video v HD, super stvarca, sam se ne spomnim al je touch al ni..ker kot pravim ,touch ne pride v postev.

Nemorš primerjat z 72tko spet ne, sploh če imaš telefon za pisarniško delo na terenu.

Kaj se tiče pushmaila ko ti ne dela, to je sw razlog, pojdi nazaj na @ in ti naj zadevo uredijo,
push mail je vspostavljen v minuti, ker vpises mail in geslo pa špila.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Huh sej mas v celju kup maherjev. Gres v prvo mobi trgovino (ne mobitel, privat,...) in povprašaš,
vsaka ima svojega "pogodbenik" in si med sabo pošiljata stranke.

Moj SW je bil zamenjan v MB, počakal sem 10min in je bila zadeva rešena, malo pojamraš
da naj naredi poceni ker dnarja ni pa prides za 5€ skozi.
smile-1.gif
Sicer pa 10, pa tut kajčeš ni bogastvo
glede nato da ti tel. deluje kot mora.

Sicer pa malo kolege vprašaj kje dajo odkodiravat telefone in gres tja, ponavadi so to serviserji z
garaže, vedo sigurno več kot junci na telerayu, pa še čakat nerabis 14 dni na telefon. Neglede na
gužvo ti to naredi v 10min.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
To naredijo takoj, al moras tam pustiti gsm?Se vse stvari pobrisejo iz telefona pri namescanju novega SW?

Ti vse shranis na memorijko, vključno z vizitkami, ki so lahko tudi kar na sim. Pol pa gre v smislu "hard restora"
vse gre v nič in vse na novo. Menja mu možgane
smile-1.gif
Jaz nisem zgubil enega podatka razen igrice ki si jih cuknes preko OVI-ja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
To naredijo takoj, al moras tam pustiti gsm?

Ko sem jaz uletel je bil napolno zaseden z dvema mobiteloma v rokah in 3mi prižganimi laptopi in
slušalko na ušesu ki si jo je držal z ramo (kot vsak mobi serviser
smile-1.gif

Pol ma malo pojamBraš da sluzbeno res rabis, pa gor pa dol pa ti porihta, ker to priklopi na kabl, stisne 3 knofe
in gre dalje delat svoja posla, odklopi, resetira in je fertik. Najhitreje zasluženih 10€ oz. vsajkaj se truda tiče.
Brez računa logično, kdo pa noče 10e kar tako
smile-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
ma SW loh zamenjaš tudi sam, vpišeš drugo product kodo in potegneš drug SW prek nokia software updater...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
ma SW loh zamenjaš tudi sam, vpišeš drugo product kodo in potegneš drug SW prek nokia software updater...

to sem tudi jaz že zadnjič predlagal in je nekdo povedal da znajo aparati potem zajebavati,tako da smo potem ta način odsvetovali

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
po mojih izkušnjah ni še noben aparat, ki sem mu zamenjal product kodo potem delal težave, pa to počnem že od N73 naprej, ko smo veselo nalagali SW od music edition
smile-1.gif
...
Pomojem ta v MB ni nalagal nič drugače
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Kot so rekli ostali. Počakaj na novo verzijo firmware... Ne kar na vrat na nos menjat aparat...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
po mojih izkušnjah ni še noben aparat, ki sem mu zamenjal product kodo potem delal težave, pa to počnem že od N73 naprej, ko smo veselo nalagali SW od music edition
smile-1.gif
...
smile-1.gif

Daj pol pa se zmenimo za pir ko boš mel čas in ko kupiš E72 in bomo tvoji spremenili FW? Pa da ckrnem pol od smeha ko jo boš v temo vrgo? Si za?
evil.gif
Jaz tudi poznam enga ko je vedno brez kondoma žgal, pol pa je enkrat slučajno žgal pa je fasal. Pa je tut reko da je pred tem stokrat žgal in ni nič dobil. Čudno kaj?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
smile-1.gif
...
smile-1.gif

Daj pol pa se zmenimo za pir ko boš mel čas in ko kupiš E72 in bomo tvoji spremenili FW? Pa da ckrnem pol od smeha ko jo boš v temo vrgo? Si za?
evil.gif
Jaz tudi poznam enga ko je vedno brez kondoma žgal, pol pa je enkrat slučajno žgal pa je fasal. Pa je tut reko da je pred tem stokrat žgal in ni nič dobil. Čudno kaj?

Lej ne rabiš bit zdej nesramen, E72 nisem še nalagal, ker niti ne vem če imamo brandirane, sklepam pa da je enako kot pri ostalih. Telefona pa mi ni treba več kupovati že lep čas, tako da če bom jutri imel čas in najdem v hiši brandirano E72-ko, povabim na pivo, pa bova lovdala
evil.gif

Ne resno, so problemi če se lotiš E72 na način kot je poznan za ostale?

PS: E52 je prenesla normalno, ravnokar
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Saj nisem nesramen, le malo sarkastično napisano! No glede E72... Simobilove smo že poskusili 2 komada spreminjat kodo z NSS in pri obeh je kodo uspešno spremenilo, zaznalo nov FW in ta FW tudi uspešno preko Nokia PC Suite nadgradilo ampak težava je nastala po nadgradnji, saj se telefon ni več prižgal. Ko si stisnil ON gumb je telefon samo zvibriral, ekran pa se ni več prižgal! Možno da ima Vodafone kakšno foro.. No te telefone smo potem nesli do lokalnega majstra, kateri je za 5€ preko boxa speko gor nov uradn Nokia FW in deluje lepo...

Lp