Zamenjava za 3597

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni
Po vseh peripetijah z napačnim vodenjem na mojem 3597, so se na servisu odločili, da nič ni narobe z mojo naprava ampak s kartami NTU
bonk.gif

Sedaj sem se odločil, da napravo vrnem in zahtevam drugo (delujočo) napravo.
Sprašujem vas, kaj bi bila primerna zamenjava za 3597?
Hvala in lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vse naprave bodo opuščene razen modelov 2013.
3597 je najboljši model v 2013 seriji kot sta 3590 in 3490 v 2012 seriji.
Torej zamenjaš za enega od teh dveh in ti jih morajo dat, saj na drugih garmin straneh še ni umaknjen in lahko od tam vzamejo.
Drugače pa ti naj vrnejo denar, ker s trenutno si ne moreš kaj preveč pomagat ali pa ti naj garantirajo da bo ta napaka v fw odpravljena po hitrem postopku.

p.s.
Lahko jim pa izstaviš račun za bencin, ker te je peljala " okoli riti v žep "
evil.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Posodobi nuvija, pa poročaj, če je napaka odpravljena
17758-icon_confused.gif

nuvi 35x7 and 35x8 (GCD File) software version 4.00
as of December 11, 2013
(60.88 MB)

Changes made from version 3.80 to 4.00:

Enabled the Voice Command feature for Argentina.
Improved calculation for long routes.
Improved highway shields in Norway and the United States.
Fixed several map display issues.
Fixed several route calculation and recalculation issues.
Fixed several compatibility issues with Bluetooth phones.
Fixed several audio issues.
Fixed several translation issues.
Fixed an issue that prevented Wrong-Way Driver alerts from displaying after route recalculation.
Improved software stability.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Je še enako. Kolkr imaš nastavljeno "krajši čas" in vklopljeno izogibanje "plačljivim cestam" se dogaja enako kot prej.
Ko pa nastaviš na "krajšo pot", te pa bi vodilo pravilno, ker je kot kaže violična barva prioriteta oz. če bi klilknil "pojdi" te bi vodilo po
violični varianti.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pravkar sem nadgradil in ni nič boljše
ne-ne-1.gif
. Še vedno ne zna izračunati pravilne poti.
Sem pa sprobal še na dveh novih napravah (mislim da sta bile 2405 in 2597) in tudi na teh dveh napravah ob istih nastavitvah ne izračuna pravilno. Očitno je to večji problem in ni vezan samo na 3597. Na servisu so mi rekli, da je napaka na NTU karti, vendar sem dal gor NT karto katera na 765-ki pravilno izračuna in je isto sranje. Torej karta NI kriva.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Počakajmo do naslednje karte ki bo čez mesec ali dva in bomo videli kaj bo takrat.

Sem danes tudi sam opazil da me je po vsej sili vlekel na levo na daljše poti namesto da bi me vodil naprej kjer je po kilometrih in časovno pot krajša, po tej poti se veliko vozim vendar grem v eno smer po različnih poteh odvosno od popravkov, nazaj pa vedno po isti in ravno na te po katerih grem v nasprotni smeri me je hotel po vsej sili usmerit.

Zanimivo je, da potem, ko sem prišel mimo teh poti je še 2x možnost, da bi me potegnil v levo vendar me ni ampak me je peljal naravnost tako kot grem vedno, očitno si vrag zapomni po kateri poti se pelješ in bi te nazaj grede rad peljal po teh.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Se mi zdi da je več kot je teh "pametnih" dodatkov na samih kartah oz firmwerih, vedno slabše je vodenje potem v praksi. To velja na splošno tudi za iGO s kamionskimi parametri...od vodenja, do časovnih razhajanj. Bolj komplicirajo in več ko je podatkov, slabše je
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Novi nuviji drugace racunajo poti od starih.
Na starih ni tezav, ker je algoritem simpl.

Zalo neprijetna napaka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo.
To je na default nastavitvah al si kaj čaral z izogibanjem?

Jaz bi probal samo z NT karto brez dodatkov.
G2S fajle bi odstranil.

NüRoute Technology: TrafficTrends & MyTrends
TrafficTrend improves the route calculating based historical traffic info like the day, time and traffic flow of a specific road.
MyTrends take care of the favorite and most used destination and even without sett the route will recognize it and will give you info like traffic flow and arrival time.
Your device must have a traffic receiver and be compatible with Trend features.

IMG od zemljevida pa JCV in po defaultu najhitrejša pot.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
NüRoute Technology: TrafficTrends & MyTrends

TrafficTrend improves the route calculating based historical traffic info like the day, time and traffic flow of a specific road.
MyTrends take care of the favorite and most used destination and even without sett the route will recognize it and will give you info like traffic flow and arrival time.
Your device must have a traffic receiver and be compatible with Trend features.

TrafficTrends and MyTrends update files are XXXX.DB and XXXX.G2S copy this files in:

Device:\.System\G2S Folder - For G2S file
Device:\.System\SQlite Folder - For DB file

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
To je čisto po defaultu. Izogibanje samo plačljivim cestam. Brez Traffic trendsa in My trends
Citat:
Jaz bi probal samo z NT karto brez dodatkov.
G2S fajle bi odstranil.
Probal sem Z NT karto na SD od 765-ke. Ne vem ali je noter G2S fajl in kako ga naj odstranim. Prosim za pomoč. Ali bi moral ta fajl odstraniti iz naprave (predvidevam da je po defaultu gor)

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem ti gori napisal kje počistiš GS2 in DB file oziroma si ju nekam shrani.

Lepo prekopiraj in pobriši, itak se ti z updejtom zemljevida ta shit spet namesti.

Probaj tako.

Vstavil si kartivo od 765, ampak a si nameščeno karto iz naprave izbrisal ali "preimenoval", da ni delovala?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
G2S mape nimam
confused-1.gif
Je lahko kje drugje? Jaz je nikjer ne najdem
Citat:
Vstavil si kartivo od 765, ampak a si nameščeno karto iz naprave izbrisal ali "preimenoval", da ni delovala?
Original karto na napravi sem v Mojih zemljevidih odznačil in označil NT karto. Narobe?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pol pa tvoj nima g2s mape, majo samo 37xx modeli.

skratka v .system mora biti tole, če ni, pač ni.

V sistem tudi preimenuj karto gmapprom.img v npr. gmapprom.1img

Da bo dejansko onemogočena.

Jaz bi pač tak delal in res prišel do clean navigacije.

Če ne bo delalo, pol je kriv algoritem izračuna in nimaš kaj.

Jaz mam od Garmina samo še Oregona 600, za 765 še nisem našel zamenjave. Če bi jemal, bi vzel najbolj osnovnega Nuvija.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Moja se sedaj po update-ju, pri Načrtovani poti ustavi na 80%. Kaj bi to blo?
sprasujem se.gif

P.S. Nadgrajeval sem preko Garmin expres-a.
P.S. Če pa pritisnem na "Pojdi" me pa pelje normalno po stari cesti proti Logatcu. Godovič, Ajdovščina, Kobdilj, Sežana in Trst.
stupid-1.gif

Vse to z nastavitvami Krajši čas in Plačljive ceste.