ZAMENJAVA TIPK Ctrl in Fn na LENOVO netbooku

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
Pozdravljeni

zanima me ali obstaja kakšna možnost da se zamenjata tipki CTRL in Fn . Namreč do sedaj sem imel vse laptope ki so imeli tiko CTRL skrajno spodaj levo. Pri Lenovo ideapad pa sta ti dve tipki zamenjani. Se da kako popravi to. Nalepka na fizični tipki me ne moti da ostane tako kot je, samo da se konfigurira drugače.

Če kdo pozna rešitev se priporočam.

LP

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
hvala SouthPark

zelo zaimiv programček. ampak nikakor nisem našel Fn in potem najdem v navodilih da ni mogoče spreminjat Fn tipke ...

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Odmisli da bi spreminjal namembnost tipke Fn. To je tako kot bi želel spremeniti določeno funkcio v upravljaljni konzoli Mercedesa. Navadi se pa bo. Drugače lahko s tem dosežeš samo to da bo Mercedes Dacia postala. :)

MasterX

Pripravnik
27. apr 2009
173
0
16
tesko se je navadit, ker imam 2 racunalnika ki imata konra temu. Mogoče pa bo kdo le ugotovil kako se spremeni
wink-1.gif
)

Upanje ostaja
smile-1.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Se enkrat ti toplo na srce polagam da tega ne naredi. Ce pa ze res nujno mores pa naredi na drugemu (predvidevam) da ni računalnik v tem cenovnem razredu. Res bi bila velika škoda če bi ti nekaj kar dobro dela začelo štekati.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
To sem naredil na MSI Windu. Zanj obstaja prav Bios ki ti zamenja tipki, oz. celo tutorial kje v flashu biosa moraš zamenjati offset. Samo je seveda specifično za MSI. Malček si sicer lenobca kot vidim, v strica gugla vpiši "lenovo how to change keys Fn and Ctrl". Prvih deset zadestkov preberi, pa ni vrag da ne bi kaj pametnega našel tudi zase. Samo igranje s flashanjem BIOSa utegne imeti neljube posledice za tvojo mašino.