Zamenjava operaterja (prenos samo telefonske št.)

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Sem iz Ljubljane.
Sem naročnik Telekoma skoraj 30 let.
Zaželel sem si interneta in le ta ni mogoč (nekaj v zvezi s paricami in centralo).

Par vprašanj:
- ali mi lahko zavrnejo prenos (same) telefonske številke k drugemu operateju (parice, centrala, bla bla)?
- kater operater ima ugodno ponudbo (klicev z naročnino je med 20 in 30 evri)?

Lep pozdrav,
Peter

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Kaj pa Telemach? Ex ljubljanski kabel? Oni majo zdaj zanimivo ponudbo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zavrnt ti ne morjo. Se je pa že dogajalo (in se vrjetno še), da drugemu operaterju prikazujejo, da ni prostih paric. Tako te prisilijo, da vzameš pri njih.

Pa potrebuješ stacionarni telefon? Kaj pa če bi vse prenesel na mobilni telefon in mobilni internet? Tukaj boš imel edino oviro pokritost s signalom.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Jaz sploh nisem spraševal o prenosu številke pri Telekomu. Po nasvetu kolega, sem pooblastil T-2 za povpraševanje o prostih paricah in prenosu številke. Tako je zadeva gladko speljana brez vsake težave.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Prenos številk ureja zakon in tega Telekom ne more preprečiti. To mora poskrbeti tvoj nov operater. Vendar pa glede na problem, ki ga opisuješ s tem ne boš veliko pridobil, ker če je omrežje do tvoje hiše preobremenjeno, oziroma na PCM napravi kaj hitrejšega interneta tudi pri novem opraterju ne moreš imeti. Podobno kot ne moreš imeti večji pretok vode ne glede na dobavitelja če je premer cevi majhen......razen seveda če ima nov operater svoje omrežje potem pa upam, da ti rata.