Zamenjava operacijskega sistema Win XP

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
Pozdravljeni , čeprav je WIN XP pri meni še vedno glavni saj je večino programov katere uporabljam narejenih za njega , bom gotovo prisiljen zamenjati operacijski sistem zaradi vedno novejših iger , katere po večini zahtevajo WIN wista oz novejše sisteme. Glede na strojo opremo katero imam , ali mi bo win 7 ali 8 delal na mojem računalniku ?

winxp-sistem2.jpg

Grafična pa je ATI radeon HD 4800 series

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Sedmica ti bo brez težav delala. Jaz sem jo imel nekaj časa na bistveno slabši mašini (Celeron 1,6 GHz, 2GB RAM), pa je ravno tako delala brez težav. Zdaj imam gor visto, ki pa deluje bolj počasno. Bo treba nazaj na Win7.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Če že menjuješ, potem idi na Win8. Načeloma itak deluje hitreje od Win7, tak da ne bi smelo bit problemov.

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
naj mi kdo pove kako ta nadradnja dela , ali se samo nadgradi oz prepiše xp z novejšim oz ali se bo računalnik formatiral ter potem nanovo nadgradil ?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik dules pravi:
naj mi kdo pove kako ta nadradnja dela , ali se samo nadgradi oz prepiše xp z novejšim oz ali se bo računalnik formatiral ter potem nanovo nadgradil ?

Če že imaš nekaj časa gor XP ti bolj priporočam clean install. Res boš pa izgubil vse, če nimaš razdeljenega diska ali backup fajlov ( slike, mp3...).

Nazadnje urejeno:

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
hm kako se pa izvede clean istall če hočem dat gor win8 , do zdaj kar sem imel teh win sem raje dal nekomu naredit ker se nisem ne vem kaj z njim ukvarjal

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Citat:
Uporabnik dules pravi:
Pozdravljeni , čeprav je WIN XP pri meni še vedno glavni saj je večino programov katere uporabljam narejenih za njega , bom gotovo prisiljen zamenjati operacijski sistem zaradi vedno novejših iger , katere po večini zahtevajo WIN wista oz novejše sisteme. Glede na strojo opremo katero imam , ali mi bo win 7 ali 8 delal na mojem računalniku ?

winxp-sistem2.jpg

Grafična pa je ATI radeon HD 4800 series
Imam podobno sestavo:
AMD Athlon64 3200+ - procesor
GA-K8NMT-9 - matična
Geforce 8500GT -grafična
4GB - ram
Dodal sem še SSD disk (ga priporočam) in naložil Win8, zadeva deluje odlično.

dules

Pripravnik
24. dec 2009
65
0
6
ali obstajajo kakšna navodila kako narest format ter ponovno naložit winse ?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Ce bos kupil win8, raje izberi da bos sam instaliral, dol potegni iso image, zapisi si cd-key, naredi bootable DVD ali USB in startaj clean install.