Zamenjava ministikala

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Iz priponke je jasno vse. Kje dobit tako stikalo in kdo to lahko zalota? Bi šlo kar pri finomehaniku ali rabim koga drugega? Je SMD slučajno neizogiben? Je pa to RF (12V) daljinec za daljinski zaklep avta. Stikalo je skoraj podobno tistemu za mouse button, edino ta zgornja "bunka" je večja.
Sam se ne bi zraven spravljal, ker bom samo uničil plato, pa še konic nimam tapravih.

Kakšna je uradna oznaka za takšno stikalo oz. pod kaj naj sploh iščem?

Hvala!
734637-switch1.jpg

Priponke

• 734637-switch1.jpg
    734637-switch1.jpg
    357,3 KB · Ogledi: 241

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Tipko dobiš v vsaki trgovini z elektronskim materialom (v Ljubljani IC Elektronika vodovodna, Delko btc, HTE roška, Just brnčičeva, ...)
Pokaži prodajalcu in boš dobil.

Če ne boš našel drugega da ti jo zamenja se lahko oglasiš na ZS (Lj). S pivom vred bo trajalo 15 minut
smile-1.gif

Lp,
Peter

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem menjaval mikrostikalo v ključu daljinskega zaklepanja za Xsaro ... Obiskal sem zgoraj naštete trgovine + eno še v Kopru, pa nobeden ni imel takega mikrostikala. So bila podobna, samo z drugačnimi nogicami za priklop ...

Na koncu sem zadevo rešil tako, da sem dobiš e en pokvarjen ključ, pa delujoče stikalo prespajkal.

To so mi naredili kar na nekdanjem Iskrinem TV servisu. Sem šel vpršat če mi lahko prelotajo, pa je šlo BP za 5€. (Prej sem se ustavil še na enem računalniškem servisu, samo jim ni uspelo stikala dol dat, zaradi slabega spajkalnika)

LP

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
zanimivo da v icju nisi dobil, sam sem tam še vedno dobil mikrotipko ki sem jo rabil

lp Avi

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
So imeli eno podobno, samo priklopi niso bili na pravi strani ... to mikrotipko, ki sem rabil je imela priklop in nožice ob strani ... v teh el.trgovinah pa sem dobil vse z nogicami, oz. priklopi s spodnje strani.

(Zgleda imam srečo, da ima daljinec od Xsare neke posebne tipke noter)

LP

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Pardon moji nevednosti, SMD res ne bi mel nogic skozi pcb. Tako je, če nisi štromar in maš luknje v znanju.
grin1.gif

Po malo googlanja je "tactile switch" še najbolj podoben temu. Moti me samo to, da ma večina po 4 nogice, dosti jih pa je SMD.
Še zmeraj mi ostane recikliranje - ju zamenjam med sabo. Bi pa vseeno raje videl, da ma neko ime na koncu.

tactile switch

Za spajkanje bom kar do TV/avdio servisa nesel. Samo do switcha še moram prit.