Zamenjava IP naslova

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kako lahko menjam IP naslov ?

Sicer imam dinamičen IP pri T2, (VDSL) vendar kakor sem opazil imam enak IP tudi več kot en mesec. Če resetiram modem, dobim spet enak IP.

Zaradi blokade moje IP številke ne morem na eno spletno stran, pa bi rad menjal IP. Poskusil sem že z enim programom, pa mi IP-ja ni uspelo menjat.

Je kakšen eazy free programček da ti avtomatsko menja IP, ko želiš?

Lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
T-2 ima DHCP, lease time pa je mensezdi nastavljen na 48 ur. Tako da če ne boš nič šel na internet v tem času, se ti bo IP naslednjič menjal
tongue-1.gif

Drugače pa bi verjetno pomagala tudi sprememba MAC naslova na mrežni kartici.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
jest mam pri T-2 statičnega ( rabil sem za server)

ker sem zaradi varnosti želel iti nazaj na dinamičnega...so rekli da to ni možno (ker bi lahko bil moj IP kje banan...in zato ne menjajo

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.340
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
jest mam pri T-2 statičnega ( rabil sem za server)

ker sem zaradi varnosti želel iti nazaj na dinamičnega...so rekli da to ni možno (ker bi lahko bil moj IP kje banan...in zato ne menjajo

sej maš lahko po novem na statiki še 2 dinamična
smile-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:ker sem zaradi varnosti želel iti nazaj na dinamičnega...so rekli da to ni možno (ker bi lahko bil moj IP kje banan...in zato ne menjajo
Tole se sliši zelo za lase privlečeno - naj me kdo popravi če ni res.
Namreč tudi dinamični IP je lahko nekje banan...

Lp,
Peter

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kdo ti bo pa šel banat dinamičen IP?

Če je v igri T-2, potem takoj.
Kot je že v prvem postu povedal, se dinamični IP pri T-2 zelo redko menja, če sploh (če si vsak dan gor).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kdo ti bo pa šel banat dinamičen IP?
Kak naj človek (oziroma skripta) na drugi strani interneta ve, ali gre za statičen ali dinamičen naslov ?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Nekateri še vedno ne vedo, da je IP v omrežju kot tvoja osebna izkaznica. Dinamični ip se seveda enako blokira kot statični, s tem da pa resetiraš zadevo pa dobiš novega, pri statičnem pa ni tako enostavno. Če se stranki menja statični ip, oz. ona to zahteva, sigurno nekaj je bilo, da to hoče in potem bo ta ip dobila druga stranka, ki seveda ne bo imela nič s tem... Vseeno ni tako enostavno.