Kot so že napisali
po vsej verjetnosti imaš narobe izveden detajl okoli žleba. Ampak ta slika je bistveno preveč od daleč narejena da bi ugotovili kaj točno je narobe. Bo treba priti do žleba, zadevo odkriri pri žlebu in ugotoviti.
Takrat boš tudi lažje določilkrivca.krovca
Škatla je bila najbrž kasneje narejena kot streha. Dokler ni bilo škatle je lahko zadeva čisto lepo funkcionirala. Škatle ni delal krovec.fixed
Škatla je bila najbrž kasneje narejena kot streha. Dokler ni bilo škatle je lahko zadeva čisto lepo funkcionirala. Škatle ni delal krovec.
Mogoče lahko določi za krivca projektanta če je slučajno to narejeno po (detajlu) projektu.
Tako da se ne strinjam s tabo.
Pa sem res njegovo drugo objavo prevec površno bral.Saj tista streha na sliki ni avtorjeva. On sprašuje na kaj mora biti pozoren, da se mu ob sanaciji svojega objekta ne zgodi kaj podobnega - torej išče dejansko krovca in ne krivca - za fix tvojega posta.
Če je to, kar je v večini primerov krivo in so tudi mene opozarjali, naj bom pozoren, potem načeloma to ni krivda krovca. Krovec je le toliko zajebal, da ni predvideval, da se bo nekoč delala še škatla. Je pa fasader zajebal, da ni šel špirovcev porezat pred izdelavo škatle (tega tudi noben rad ne dela), pa je raje malo improviziral s plehom. Sem videl že nekaj takih primerov. Pa tudi sicer so me mnogi opozarjali, naj bom pozoren pri izdelavi ostrešja, da opozorim krovca da bo prišla še škatla, da podeska 4cm čez špirovce.
V osnovi je problem lahko isti, s tem da eni mislijo da bo kovinska obroba rešila zatekanje, pa vidiš da mnogokrat ne pomaga.Hvala vsem za informacije, mi bo zelo koristilo. Kaj pa v primeru, če ni kovinske obrobe/škatle?
Recimo kot tukaj. Se opravičujem, ampak nimam boljše fotografije.
Če strešniki niso polomljeni, samo odtekanje ne more biti krivo, sploh pa če je zračni most s sekundarno kritino iz folije. Je pa dejstvo, da okoli žlebov šprica, potem še po vetru malo dežuje, pa še malo kondenza priteče iz zračnega mostu, ti imaš pa tam lepo špranjo, ki je ni možno 100% zatesniti.Pa je problem nepravilno odtekanje dežja s strešnikov ali kondenz/vlaga?
Pločevina (alu) potem ni ustrezna rešitev (30 cm širok trak alu pločevine, 15 cm pod strešnikom, 15 cm do samega žleba)?Če strešniki niso polomljeni, samo odtekanje ne more biti krivo, sploh pa če je zračni most s sekundarno kritino iz folije. Je pa dejstvo, da okoli žlebov šprica, potem še po vetru malo dežuje, pa še malo kondenza priteče iz zračnega mostu, ti imaš pa tam lepo špranjo, ki je ni možno 100% zatesniti.
Smo zadnjič debatirali o tisti ravni strehi vetrolova. podoben problem stika pleha in fasade, ki ga ne reši nobeno silikoniranje in podobne improvizacije (enostavno se površine morajo dovolj prekrivati).